TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Életpálya \ A nőknek nagyobb szükségük van vagyonra
30
2015 márc.

A nőknek nagyobb szükségük van vagyonra

 

Van egy olyan érzésem, hogy a női olvasók most elmosolyodnak, férfitársaim pedig csak a homlokukat ráncolják a hangzatosnak tűnő főcímet olvasva. Pedig nem feminista kiáltvány következik, hanem logikus okfejtés, tényeken, statisztikákon alapuló igazság, amit érdemes minden nőnek megjegyeznie.

 

 

Ivaskó István vagyok. Cégem pénzügyi stratégiai tervezéssel foglalkozik családok és cégek számára egyaránt. Arra törekszem, hogy a partnereim életében megteremtsen a pénzügyi stabilitást és biztonságot. 7 éve dolgozom a szakmában, így több ezer pénzügyi tervet sikerült elkészítenem, és több száz partnerrel dolgozom együtt évek óta. Nagy örömöt okozott a felkérés, hogy írjak a trendalelke.hu magazinba, mivel azt gondolom, hogy az eddigi tapasztalataim segítségével sok hasznos gyakorlati praktikákat tudok megosztani az olvasókkal.

 

 

 

Miért kell a nőknek komolyan foglalkozniuk pénzügyekkel?


A nők többsége kisebb kereseténél, jelentős családi kötelezettségénél fogva kevesebb nyugdíjra számíthat idősebb korában a férfiakéhoz képest.

 

A kisebb női nyugdíjak okai:

 

  1. Karrier időnkénti megszakítás: gyermeknevelés évei, idős szülők gondozása
  2. Kockázatkerülő befektetői mentalitás (kevesebb részvényt, több állampapírt választanak a befektetési portfóliójukba, ergo kisebb hozampt érnek el)
  3. Hosszabb élet – alacsonyabb életjáradék

 

A nők tehát mind a társadalombiztosításból származó nyugdíj, mind a magáncélú megtakarításaikból származó befektetések tekintetében jellemzően kisebb járadékra számíthatnak, mint a férfiak. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a nők jóval tovább élnek a férfiaknál, tehát a vagyonnak a nők esetében tovább kell kitartania, vagyis egy évre kevesebb felélhető tartalék jut.

Pénzügyi szempontból egyébként mindkét nemmel érdemes foglalkozni, hiszen nem mindegy, hogy egy férfi rendezett, biztonságos jövőt hagy-e a családjára örökül.

 

Mindezek tükrében a fenti állítás már nem annyira megmosolyogtató, ugye?

Átgondolt pénzügyi tervezés kell ahhoz, hogy minden nőnek legyen vagyona  a méltóságteljes nyugdíjas évekhez.


Kérem, figyeljenek saját magukra, és higgyék el, hogy képesek a pénzügyeik biztonságos kialakítására.

Személyes tapasztalataim alapján a nők körültekintőbbek a pénzügyi tervezés során figyelembe vett kockázatokat illetően, illetve könnyebben bele tudnak gondolni a jövőben várható nagyobb kiadásokba, megoldandó problémákba.

 

Felmerülő kérdéseikkel keressenek bizalommal: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Üdvözlettel:

Ivaskó István

 

 

 

 

Utoljára frissítve: hétfő, 30 március 2015 15:55
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449