TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Életpálya \ Panaszkodás helyett fiatalos lendület, avagy hogyan legyek újra motivált?
31
2015 márc.

Panaszkodás helyett fiatalos lendület, avagy hogyan legyek újra motivált?

 

A tavaszi időszak a nagytakarítás ideje, rendrakás otthon, kívül-belül - ezt többnyire minden háziasszony fontosnak tartja, különösen húsvét előtt. Mindemellett ilyenkor aktuálissá válik, hogy régi álmainkat is elővegyük, leporoljuk, a téli álmos fásultságból felébredve újult erővel lássunk neki terveink, céljaink megvalósításához. Mert mindig van lehetőség, hogy jobbá tegyük az életünket, és ez csak a hozzáállásunkon múlik.

 

 

Gutai Márta karrier tanácsadó, coach és grafológus szakértő vagyok. Humánmenedzsment és üzleti coaching végzettséggel és tapasztalattal rendelkezem, több mint hat éve foglalkozom karrier tanácsadással, coachinggal és oktatással. Dolgoztam multinacionális és magyar tulajdonú cégeknek mint HR szakértő, ma már tanácsadói oldalról segítem a munkavállalókat, cégvezetőket.  A pályakezdőket az elindulásban, a pályamódosítókat vagy a munkába visszatérő anyákat pedig abban tudom támogatni, hogy megtalálják az elképzeléseikhez, egyéniségükhöz, körülményeikhez leginkább illeszkedő munkát, szakterületet. Aki tovább szeretne lépni a pályáján, azzal közösen megtervezzük a fejlődéséhez vagy a karrierje további állomásaihoz vezető lépéseket. Praktikus tanácsaim jól jöhetnek álláskereséskor vagy állásinterjú előtt, de akár a próbaidő alatt is. Gutai Márta karrier tanácsadó, coach és grafológus szakértő vagyok. Humánmenedzsment és üzleti coaching végzettséggel és tapasztalattal rendelkezem, több mint hat éve foglalkozom karrier tanácsadással, coachinggal és oktatással. Dolgoztam multinacionális és magyar tulajdonú cégeknek mint HR szakértő, ma már tanácsadói oldalról segítem a munkavállalókat, cégvezetőket.

A pályakezdőket az elindulásban, a pályamódosítókat vagy a munkába visszatérő anyákat pedig abban tudom támogatni, hogy megtalálják az elképzeléseikhez, egyéniségükhöz, körülményeikhez leginkább illeszkedő munkát, szakterületet. Aki tovább szeretne lépni a pályáján, azzal közösen megtervezzük a fejlődéséhez vagy a karrierje további állomásaihoz vezető lépéseket. Praktikus tanácsaim jól jöhetnek álláskereséskor vagy állásinterjú előtt, de akár a próbaidő alatt is.

 

„Ne félj a vihartól, hanem tanulj meg táncolni az esőben!”


Akkor most ragadd meg az alkalmat, és gondolkodj el azon, hogy mennyire élvezed az életet?

 

Mennyi örömöt lelsz a munkádban, a magánéletedben? Mennyi örömöt engedsz meg magadnak? Vagy többnyire csak kényszerből teszel meg dolgokat, és ha jobban belegondolsz: élet helyett inkább csak vegetálsz?

 

motiváció hánya


Találtál valamit, amin változtatnál?


Hogyan tovább? Hogyan találhatod meg az örömöt újra az életed különböző területein? Hogyan válhatsz újra lelkessé, motiválttá?


Ez leginkább elhatározás kérdése.


Ahogy László Ervin magyar filozófus mondja könyvében, melynek a címe is: You can change the world - Meg tudod változtatni a világot! A döntés a te kezedben van.


Sokan a körülmények vagy mások áldozatának érzik magukat. Mindig találnak önmagukon kívül álló okot, hogy miért nem tesznek nehéz helyzetük ellen, vagy miért kerültek oda. Szeretnek panaszkodni, és panaszaikkal megpróbálnak másoktól együttérzést, egyúttal energiát gyűjteni, de ezzel valójában csak a gödröt mélyítik, amiben éppen benne vannak.

 

A másik, egyúttal a kivezető út: kezdj el tervezni!

 

Egyik kedvenc kérdésem: Mit lehetne tenni, hogy másképp legyen?


Minél több ötlet születik, annál inkább nő a kedv, az energia és a tettrekészség. Nem baj, ha nem minden elgondolás tűnik rögtön életképesnek, később majd szelektálhatsz. Első körben inkább tekintsd játéknak az ötletelést! Annál jobb, minél több területről, minél színesebb a választék, minél többféle lehetőség bukkan elő. Szélesítsd a látókört, most ne a gátakra, a korlátokra összpontosíts! Ha leírod vagy lerajzolod, amit gondolsz, még sikeresebb lehetsz ezen a téren. Mert a vizuális megjelenítés támogatja a kreativitást. Használhatsz színeket is.

Most jöhet a szelektálás, rangsorolás, és ami nagyon fontos, határozd meg: Mi legyen az első lépés?


Nagy lendület…, és indulhat a megvalósítás! Kezdj neki még ma! A többit pedig majd csak azután…


Hogyan sikerült az indulás?


Várjuk a tapasztalataitokat!

Üdvözlette:

 

Gutai Márta

 

 

 

Utoljára frissítve: kedd, 31 március 2015 16:36
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449