TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Életpálya \ Új sorozat: Munkaügyek a trendalelke.hu-n
15
2015 szept.

Új sorozat: Munkaügyek a trendalelke.hu-n


Nap mint nap ezernyi kérdés zakatol a munkavállalók fejében. Az iskolarendszer nem képes minden pályaválasztási kérdésre választ adni és előfordul, hogy még 30 felett is a megfelelő pozíciót, munkakörnyezetet keresed. HR-szakemberként, pályamódosítóként, ex-munkakeresőként olyan személyes tapasztalatokat gyűjtöttem össze, amellyel szeretnék segíteni neked. Munkám során nap mint megtapasztalom, hogy mennyi tévhittel küzdenek az emberek magukkal és a vállalati világgal kapcsolatban.


Pályám egyik meghatározó pontja volt, mikor 8. osztályban Géróné Törzsök Enikő (hamarosan bemutatjuk Női portré rovatunkban) pályaválasztási tanácsadóként rásegített az utamra, tudtam, hogy a német nyelv lesz ennek egyik meghatározó eleme. Nagykamaszként ott ültem nála az irodában, pár szót makogtam németül, és ő nagy merészen meghívott hétvégére tolmácsolni a tanyájukra, mert fafaragó párjával német vendégeket vártak. Ez a tett részéről meghatározó momentum volt az életemben: Enikő igazi mentor!  Sajnos nem mindenki ilyen szerencsés,

 

de önmagunk is felelősen alakíthatjuk karrierünket. 

 

 

A tanító- és tanárképző után egy évet tanítottam, de amikor belefáradtam abba, hogy a szakközepesek magatartási problémáit kell kezelnem és az idegen nyelvnek semmilyen becsülete sincs, átigazoltam egy multihoz. Itt több pozíció betöltését követően a HR osztályon kaptam új feladatokat. A mindennapi gyakorlatot kiegészítendő elvégeztem egy éves HR-képzést. Tisztában voltam azzal, hogy ez az igazi utam: emberekkel, a szervezettel foglalkozni, segíteni működésüket a szaktudásommal, empátiámmal. Később beiratkoztam a Budapesti Corvinusra, ahol a legmodernebb HR-trendeket hallgatjuk. Kinyílt számomra a világ: gyerkőcök és munka mellett havonta kétszer két napot Pesten tölteni, HR-szakemberekkel egy padban tanulni és eszmézni arról, amit nap mint nap végzek, esténként egy vacsora mellett megvitatni a nagy kérdéseket szuper feltöltődés:

 

felnőttként tanulni egész más mint korábban!

 

Majd hosszú időszakot zártam le, mikor eljöttem a multitól. Fél év keresés következett: interjúk, készülés, angol nyelv tanulása, aktív pihenés, ekkor jött az életembe a trendalelke.hu, Pajkó Andihoz csatlakoztam, nagy örömmel. Visszatekintve életem egyik leghasznosabb időszaka volt ez a regeneráló munkakeresési periódus: sok felismeréssel, új kapcsolatokat alakítottam ki, új tevékenységekkel fűszereztem meg az életem. Majd újra munkába álltam, recruiterként, azaz munkaerő-közvetítőként. Ez újabb jelentős tapasztalatokhoz nyitott kaput, hiszen megismertem egy csomó munkakeresőt embert, sokféle céget.


Látom, sokan küszködnek azzal, hogy nem ismerik saját értékeiket, nem tudják azokat magabiztosan közvetíteni, mások pedig épp a ló túlsó felén „időznek” sütkérezve az ok nélküli önbizalomban.


Ebben a sorozatban szeretnék Neked támogatást adni,

  • hogy írj meg egy ütős mégis hiteles önéletrajzot
  • milyen portálokon keresgélj
  • hogy készülj fel az interjúra
  • hogy illeszkedj be az új munkahelyeden
  • hogy kezelj kínos helyzeteket a munkatársaid (feletteseid) felé

 


A világ színes, és Ti is színesek vagytok, egyéni értékkel - ez adja a dinamikát!


„A valóságban az élet minősége nem függ közvetlenül attól, hogy mink van vagy mit gondolnak rólunk mások. Ha van valaminek egyáltalán szerepe ebben, akkor annak, hogy mi hogyan érezzük magunkat és mit gondolunk arról, ami történik velünk. Hogy az életünket jobbá tegyük, az élményeinket kell jobbá tenni.”

Csíkszentmihályi Mihály


Szívesen veszem e-mailes megkereséseteket is, ha akut gondotok, kérdésetek van bármilyen HR-területen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Alakítsuk együtt a sorozatot!

 

 

Üdv,

Schonerné Emődi Edit

 
Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: kedd, 15 szeptember 2015 11:18
Értékelés:
(6 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449