TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ A nap híre: Újranyit az Artesia!
01
2015 dec.


Sok kecskeméti nagy szívfájdalommal vette tudomásul 2015. augusztus 28-án, amikor Csertő-Marton Edit, az Artesia Műhely és Galéria egyik megálmodója bejelentette, hogy bezárja kapuit a rövid idő alatt is kultikussá vált hely. A szomorkodás eddig tartott csupán, ugyanis az Artesia újra élettel telik meg... Edittel beszélgettünk a váratlan fordulatról:Újramegnyitogató az Artesiában

2015. december 4., péntek, 17.00

Artesia, Kecskemét, Kisfaludy u. 2.

Az eseményről bővebben


Derült égből villámcsapásként ér bennünket ez a jó hír. Mi történt Edit?

Az utolsó pillanatban jött, azaz szó szerint besétált a megoldás Szabó Péter, ifj. Szabó Péter képzőművész és Újvári Bettina grafikus személyében. Boldog vagyok, mert lesz, aki folytatja. Nagyon bízom benne, hogy menni fog Péteréknek. Biztosan nem lesz könnyű, hiszen semmi sem az. De nagyon akarjuk, én is és ők is. Annyian jöttetek, kerestetek, ötleteltetek, hogy hogyan tovább. Ez elmondhatatlanul jól esett, és még inkább megerősített abban, hogy ez jó és érdemes csinálni.

Ezek szerint az Artesia közös projekt lesz?

Segíteni fogom Péteréket, akik az Artesiában átveszik a főszerepet. A bútorfestés marad nekem, de itthon, ahol alakul a kis műhelyem. Workshopokat is fogok tartani havonta az Artesiában, bútorfestős-antikolóst, és fogunk hívni továbbra is érdekes, izgalmas embereket, akik egy-egy technikát mutatnak meg. Tehát maradnak a foglalkozások, a régi és megújult tárgyak, a kiállítások. Úgyhogy várunk vissza Benneteket, alkotni és szépre, jóra vágyó gyerekek és felnőttek!


Mivel várjátok az Artesiára éhes kecskeméti közönséget az Újranyitogatón?

Forralt bor, jó társaság, téli ízek és illatok, kellemes péntek esti kikapcsolódásnak nézünk elébe. Ezen felül Szoboszlay Eszter kecskeméti képzőművész tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők, valamint Újvári Bettina és ifj. Szabó Péter művei is kiállításra kerülnek.

Az Artesia csapatának új tagjai

Ifj. Szabó Péter

A kassai Márai Sándor Gimnázium tanulójaként került Amerikába. Az érettségi után itthon szeretné kibontakoztatni kreativitását, művészi irányultságát. Felsőfokú művészeti oktatásban részesült a The Cooper Union School of Art főiskolán New Yorkban. A Metropolitan Museum of Art kétszer tüntette ki az ifjú tehetségeknek járó Alexander és Hayney-díjjal.

Újvári Bettina

2010-ben végzett a Katedra Művészeti Iskolában, mint alkalmazott grafikus. 2011-ben Bács-Kiskun megye alkotói pályázatának 1. díjasa. Munkái több kiállításon szerepeltek Kecskeméten. Első "önálló" secessziós  tárlata 2014 tavaszán nyílt Art Nouveau Exhibit címen, amely azóta több helyen is kiállításra kerül

Szabó Péter

Királyhelmeci születésű erdész-kertész.Festőművész édesanyja korán elültette benne a művészetek szeretetét, vonzalmát. Igazi, kalandregénybe illő életútja után,  Szlovákia, Amerika és Kanada után megérkezett Kecskemétre a Vackor Vár Erdei Iskolába, ahol foglalkozásvezetőként a környezettudatos magatartás fejlesztését végzi túrák, kézműves foglalkozások, játékok segítségével.

Szabó Zsuzsi

A Szegedi Tudományegyetem néprajz szakán szerzett diplomát. Szülővárosában, Topolyán a helyi múzeum munkatársaként dolgozott. Később a Királyhelmeci Művészeti Alapiskola ének-oktatója, jelenleg a KEFAG Zrt. munkatársa Kecskeméten, de emellett segíti az Artesia tevékenységét is.

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: kedd, 01 december 2015 17:22
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449