TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Járjunk piacra kecskemétiek!
19
2015 dec.

 

Kiskorom óta szívesen látogatom a kecskeméti piacot. S míg kezdetben csak a Donald kacsás rágó miatt lehetett kicsábítani (sajnos a néni már nem árul a bazár közepén), manapság a birsalmasajt vagy a friss tanyasi tojás is elég indok. Vasárnap is kint jártam, s mivel közeledik a karácsony, még kellemesebb volt a légkör:

 

Mindenütt díszek, az asztalok őszi-téli zöldségektől, gyümölcsöktől roskadoznak. Számomra külön színfolt a csarnokban megtalálható retró reggeliző, amelyen nem fog az idő, és szerencsére nem is alakít: megmaradt a 70’-es 80’-as évek bája: a presszókávé illat, a helyben sült zseniális túrós batyu, a kockás terítő. Szerintem szuper dolog itt reggelizni a gyerekekkel: kapnak habos kakaót, friss péksüteményt és békebeli hangulatot, amit már kevés helyen tudsz megmutatni a számukra.


S micsoda meglepetés érte a piac vásárlóit: a karzaton népzenészek muzsikáltak. Olyan csengése-bongása volt a zenének, hogy a teljesen a hatása alá kerültem. De ezen a karzaton énekeltek már korábban a Színház társulati tagjai is, az is óriási ötlet volt.


A piaci vásárlás hangulatához az is hozzájárul, hogy sokkal személyesebb, mint egy élelmiszerboltban vásárolni: az árusok derűsek, lehet egy picit alkudni, cseverészni.

Járjatok piacra!


 

Üdv, Edit

 

 

 

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: péntek, 18 december 2015 21:47
Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449