TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Milyen egy erős nő?
08
2016 febr.

 

A kecskeméti Ladies közösség aktuális estjén egy közismerten ERŐS NŐ volt a vendég a Sheraton Hotelben: Szentesi Éva író, blogger (Rúzs és tükör). S hogy mitől erős Éva, az egy nagyon személyes, meleg beszélgetésből bontakozott ki a közönség számára. 

 

Éva megosztotta velünk barátnőjének, Tóth Vera énekesnőnek gondolatait a mai erős nőkről, amit egy szófelhőben foglaltunk össze nektek. Variáljátok a szavakat, ízlelgessétek:

 

 Szentesi Éva fiatalon, egy korábbi félrediagnosztizálást követően szembesült betegségével: méhnyakrákot állapítottak meg orvosai. Éva a Ladies esten őszintén, tisztán, némi öniróniával, de nagyon komolyan és érzékletesen adta át történetét: gyermekkori előzményeket, a betegségből való gyógyulást, majd visszaesést, édesanyjával való kapcsolatának újrarendeződését, a környezet reakcióit, saját lelki és testi fejlődését, gyógyulását. A házigazda Dr. Liska Kata és barátnője, Eszter kérdései során Éva élete őszintén és közvetlenül tárult fel, bensőséges, különleges estét  teremtve a hallgatóságnak. Bevonódtunk, megérintődtünk és új kérdések fogalmazódtak meg bennünk.

 


Egy ilyen folyamatot követően érdekes volt a „Hogyan lazulsz, töltődsz?” kérdésre Éva válasza, aki továbbra is a finom indiai ételekben, jó borban, napsütésben találja meg az energiát. Szellemi szinten pedig az írás ad számára óriási erőt, segíti gondolatai rendezésében, s az inspiráló munkakörnyezet, amelyet D. Tóth Kriszta WMN szerkesztősége jelent számára. Aktuális fókusza a nemrég megjelent könyvén, az új munkáján és a közönségtalálkozókon van. Kezelő orvosával havonta egyszer beszélgető kört szervez, ahol nyíltan beszélgetnek a betegségről, hiszen minél több az információ, annál könnyebb a megelőzés. Ezeken az estéken a sorstársaknak is vigaszt nyújtanak a hölgyek saját történeteikkel.  Elsődleges feladatának tekinti most, hogy önmagát lelkileg-szellemileg újraépítse, hogy így készítse magát a következő életszakaszára.


Éva üzenete minden hölgy számára: figyeljünk magunkra, járjunk rendszeres szűrésekre: míg ma Magyarországon évente 400 nő hal meg ebben a kórban, a skandináv országokban évente 1 hölgy.

 

„Magaddal foglakozz és végezd a dolgodat!”

 

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: szerda, 10 február 2016 11:30
Értékelés:
(8 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449