TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ A hét legfontosabb hírei Kecskemét életéből
28
2016 febr.

A hét legfontosabb hírei Kecskemét életéből

A hét legfontosabb hírei Kecskemét életéből MTI Fotó: Ujvári Sándor

 

7 nap, 7 hír: a legfontosabb, legérdekesebb hírek, amikről tudni érdemes Kecskeméten.

                                 
2016. február 22-28.


“Kecskemét a legfejlettebb európai városok közé emelkedhet”

Így vélekedik Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony annak kapcsán, hogy 2017-ben már működni fog az a 25 milliárd forint összegű, a kormánytól eredő alap, amely visszatérítendő forrást biztosít életképes, üzleti alapú vállalkozásoknak. Az alap kihelyezéséről, a konkrét feladatokról és határidőkről várhatóan a jövő heti kormányülésen döntenek.

 


Ismét világversenyre készül a GAMF csapata

Tavaly, Ausztráliában indult először a napelemes járművek versenyén a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata Megalux nevű járgányával, akkor 7.-ek lettek. Dél-Afrikában, 2016. szeptember 24-én újból útnak indulnak, hogy napelemből nyert energiával a 8 szakaszból álló, 2096 km-es távot teljesítsék. Természetesen támogatók segítségére is szükség van a jó eredményhez, erről bővebb információ a csapat honlapján.

 

 


Renoválták a belvárosi padokat

Január közepén a VG telephelyére szállították a felújításra szoruló padokat, melyek felújítva visszakerültek helyükre és mostantól harmonizálnak a Kálvin tér és a Luca-kút körüli ülőhelyek színvilágával.


 


Karácsony elmúltával is jótékonykodhatunk

A Miénk itt a tér? projekt keretében adományokat vár a Nyíri úti Speciális Iskola tanulóit támogató Dömdödöm Szülők Alapítványa a Fogyatékkal élő Gyermekekért szervezet számára. Gyermekjátékokat és gyermekkönyveket vihetnek a Rév Szenvedélybeteg-segítő szolgálathoz. A Védőháló Karitatív Egyesület a megyei kórház Hírös Koraszülöttekért Alapítványával közösen pedig az idő előtt érkezett babáknak gyűjt, a felajánlásokat a Medina Adományboltba várják.

 Ugyanazért a pénzért többet dolgoznak a nők

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Női tagozata Az egyenlő bánásmód - a nők esélye címmel tartott konferenciát a kecskeméti Sport Hotelben, február 22-én. Felhívták a figyelmet, hogy a nők társadalomban való helyzete az utóbbi években nem javul, a bérkülönbség jelentős a két nem között, az erőszak pedig elfogadhatatlan a nők ellen.

 

 


Az Év Szava: kerítés

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban az Anyanyelvek Nemzetközi Napja alkalmából Dr. Balázs Géza nyelvész professzor tartott előadást 2016. február 22-én. Kiderült, a kerítés szót választotta a 2015-ös Év Szavának a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda, mert a finnugor eredetű szót sokat használtuk tavaly, és új jelentéstartalmakkal is gazdagodott. A kecskeméti diákok úgy vélik, a szerelem, anya, család, szeretet, apa, boldogság, barátság, köszönöm, pillangó és szivárvány a legszebb szavaink. Dr. Balázs Géza arról is beszélt, természetes, hogy az idő haladtával változik a nyelvünk, így nem meglepő, hogy a szelfi például már egy elfogadott magyar szó.

 Kecskemét a kultúra fellegvára idén

Előbb a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál mutat iránytűt az országnak 90 kulturális eseménnyel 29 napon át 20 helyszínen, majd június 25-én jön az országos kiemelt helyszínként a Múzeumok Éjszakája több mint 40 helyszínnel és várhatóan rekordszámú látogatóval.

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Iratkozz fel e-magazinunkra,

csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: vasárnap, 28 február 2016 14:35
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449