TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ A hét legfontosabb hírei Kecskemét életéből
06
2016 márc.

A hét legfontosabb hírei Kecskemét életéből

A hét legfontosabb hírei Kecskemét életéből Fotó: Kaszab Tibor főhadnagy, www.kaszabfoto.hu

 

7 nap, 7 hír: a legfontosabb, legérdekesebb hírek, amikről tudni érdemes Kecskeméten.

                                 
2016. február 29. - március 5.

 


Változott a szabadidőközpont nyitva tartása

Március 1-jétől egy órával tovább várja látogatóit a Benkó Zoltán Szabadidőközpont. Minden nap este 18.00 óráig lehet futni, sétálni, pihenni, horgászni, sportolni a park területén. Pénztárzárás 17.30. A nyitás időpontja változatlan, vagyis reggel 7.00 óra. Bővebb információ: 06 20 282 11 28


 

Egy darabig mellőznünk kell a Cifrapalotát

A beszélő köntös nyomában c. kiállítás február végéig várta a látogatókat. Most technikai okok miatt március 10-ig zárva tart a múzeum.  Március 10-én csütörtökön, 17 órakor pedig az új kiállítással nyitnak, Szabó Pál festőművész retrospektív kiállítása KRISZTOGRAM 2016 címmel április 10-ig tekinthető  majd meg.

 

 

Kecskemét a 25. leglátogatottabb város

A kereskedelmi vendégéjszakák száma alapján csökkent Kecskemét látogatottsága 2015-ben 2014-hez képest, így 25. a KSH által készített listán. A turisztikai összbevételt nézve a 21. helyet érte el országos viszonylatban.

 

 

10 éve szolgálatban a Gripenek


A Gripenek hadrendbe állításának 10. évfordulóját ünnepelte a Magyar Honvédség március 4-én az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes kiemelte, a 10 évvel ezelőtti pillanat, amikor az első JAS 39 Gripenek hazánkba érkeztek, a magyar légierő egészének meghatározó mozzanata volt. A kecskeméti vadászpilóták a dekád alatt számos külföldi missziót, gyakorlatot teljesítettek, Svédországgal eredményes együttműködésre tekinthetnek vissza. A pénteki ünnepség záró akkordjaként légi parádéval köszöntötték a megjelenteket, köztük a svéd légierő rangos személyeit.Az országban először kaptak diplomát duális hallgatók a Kecskeméti Főiskolán


Ez az esemény a felsőoktatás és a magánszféra együttműködése szempontjából igazi mérföldkő – hangsúlyozta  Palkovics László oktatásért felelős államtitkár a Kecskeméti Főiskola diplomaátadó ünnepi szenátusi ülésén, ahol átvették diplomáikat azok a duális hallgatók is, akik először végeztek az országban ebben a képzéstípusban.  A főiskola, valamint a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. együttműködésével 2012-ben elindított felsőoktatási duális képzés mintát szolgáltatott a képzéstípus országos bevezetéséhez.

 

Fotó: Zsigóné Kati facebook oldala


A „tojásdíszítés királynője” a Wojtyla Házban


A húsvétra való ráhangolódásban Zsigóné Katalin, népi iparművész segített a segélyszervezetnél február 29-én: a viaszolás technikáját ismertette meg a gyakorlatban a lelkes érdeklődőkkel, valamint megmutatta újabb világszínvonalú alkotását, egy kivilágított, faragott strucctojást.

 

MTI Fotó: KKM/Burger Zsolt


Két újabb német autóipari beruházás indul Kecskeméten

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Stuttgartban folytatott tárgyalásai után elmondta, két újabb német autóipari beruházás kezdődik Kecskeméten, összesen 10 milliárd forint értékben.  A két Baden-Württemberg tartományi vállalat autóalkatrészeket gyárt, az egyik már meglévő kapacitását bővíti, a másik zöldmezős beruházást hajt végre, a kettő együtt 160 új munkahelyet teremt. A kormány 1,2 milliárd forinttal támogatja a beruházásokat, amelyek már tavasszal megindulnak és egy-másfél év múlva zárulnak le. A miniszter és a magyarországi Mercedes gyárat üzemeltető vállalat vezetői megállapodtak abban, hogy a Daimler és Magyarország folyamatosan bővülő és fejlődő együttműködésre törekszik.

 


+1 érdekesség: Virtuális fészeklesre fel!

Egy fekete gólyapár 2011-ben rakott fészket Keselyűsben. A hím gólya fiókaként 1999-ben Bogyiszlón kapta meg gyűrűjét, és az évek során többször is azonosították a szakemberek. A megfigyelések alapján a telet a Jordán folyó mentén szokta eltölteni, ám most visszatért Magyarországra és bárki megfigyelheti mindennapjait a Gemenci erdőben webkamerán keresztül. Tóbiás jelenleg a párját várja.

Élő közvetítés a gólyafészekből

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Iratkozz fel e-magazinunkra,

csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: hétfő, 07 március 2016 10:39
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449