TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Növekszik a fertőzött kullancsok száma, a tavalyinál is erősebb szezon várható

05
2016 ápr.

Növekszik a fertőzött kullancsok száma, a tavalyinál is erősebb szezon várható


A riasztó tények szerint minden második kullancs fertőző, igazolva a szakemberek által prognosztizált Lyme fertőzések növekvő számát.  Emellet új kórokozók is megjelenhetnek Magyarországon, zika vírust és maláriát is terjeszthetnek a hazai szúnyogok.


A védőoltás nem elég


Dr. Kapiller Zoltán – A Magyar Kullancsszövetség Közhasznú Egyesület Elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a "Kullancs oltás" csak a kullancs encephalitis vírusa ellen ad védelmet. Évente már csak 100 alatti a kullancs enchephalitis betegek száma, mert a fertőző kullancsok töredéke hordozza a vírust! A kullancs enchephalitis helyét átvették a Lyme baktériumok, mivel a fertőző kullancsok 95%-a a Lyme valamelyik kórokozójával fertőzi áldozatát.


A Lyme ellen azonban nincs védőoltás, ezért a hangsúly a megelőzésen van! A kullancsszövetség munkatársai a Bitefree család készítményeit használják, mivel a készítmény család minden tagja a modern picaridin (saltidin) hatóanyaggal készül, amely hatásos védelmet nyújt nem csak a kullancsok, hanem a Malária és a Zika vírust terjesztő szúnyogfajok ellen is.


Ha már megtörtént a baj


Fontos a szakszerű eltávolítás, ehhez egy orvostechnikai eszközt, a Kullancs-eltávolító kanalat érdemes használni és utána nem árt rögtön tesztelni le Lyme fertőzöttséget a patikákban beszerezhető kullancs teszttel.

Forrás: Magyar Kullancsszövetség

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Iratkozz fel e-magazinunkra,

csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: kedd, 05 április 2016 17:00
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449