TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Ez komoly terápia: a kecskeméti sóklinikán jártunk
25
2016 ápr.

Ez komoly terápia: a kecskeméti sóklinikán jártunk

Dajka Évi és Domonyik Enikő, a kecskeméti Indiso angyalai Dajka Évi és Domonyik Enikő, a kecskeméti Indiso angyalai

 

Nagy port kavart az elmúlt hetekben egy riport, amely a mérgező sót alkalmazó szolgáltatókról készült. A kecskeméti Indiso Sóklinikán azonban mindenki, az allergiások, asztmások, bronchitisszel, kruppal küszködők és a felső légúti megbetegedésben szenvedők is teljes biztonságban vannak. Domonyik Enikő, a kecskeméti Indiso tulajdonosa egy komoly szakmai háttérrel rendelkező franchise rendszerhez csatlakozott 6 évvel ezelőtt, amikor a Honvéd Kórházban megnyitotta a város egyetlen egészségügyi sóterápiás Sóklinikáját.- Saját magamon és családomon tapasztaltam meg ennek a terápiának a jótékony hatásait. Sokat voltak betegek a gyerekeim, és gyógyszerek helyett szerettem volna természetes módszerekkel segíteni rajtuk. Mi még anno a budapesti Sportkórházba jártunk az Indisoba, és abszolút meggyőztek az eredmények – mondta el Enikő.

Nem a kép minősége rossz: így fest a sótól fátyolos közeg

 

Sóbánya mikroklíma Kecskeméten!?


Só a köbön – egyszerűen nincs rá jobb szó. Enikő nem spórol a sóval: amikor belépünk a sószobába, az Indiso által előírt koncentráció hatására konkrétan egy fátyolos közeg fogad minket. Először furcsa a szemünknek a nehezen átlátható sórengeteg, és köhécsélünk is rendesen, de néhány perc után könnyen hozzászokunk az „extrém sóbánya klímához”.

- Mi biztosan nem mérgezzük a pácienseket – állítja Enikő a nagy port kavaró riportra reagálva, mivel 99,9 %-os tisztaságú, ISO minősítésű orvosi só segítségével állítjuk elő a természetes sóbányák mikroklímáját. Elképesztően finomra őrölt sót használunk, ami így a legkisebb hörgőcskéket is eléri, ezért az alsó légutakban is kifejti jótékony hatását. Nem véletlen tehát, hogy a Magyar Tüdőgyógyász és Fül-Orr-Gégész Szakkollégiumok a hagyományos orvosi kezelés kiegészítő megoldásaként támogatják az Indiso Speleo száraz sóterápiát.

A kifejezetten magas koncentrációjú, egészségügyi tisztaságú só miatt a fertőzés kizárt, így egyszerre többen is tartózkodhatnak a sóterápiás helyiségekben. Ezen felül óránként szellőztetünk minden egyes váltás után, és csak ezután állítjuk elő újra a sóbányák mikroklímájának megfelelő levegőt az egyedülállóan finomra őrölt hatóanyaggal. A nap végén pedig összetakarítjuk a por állagú sót.

  


Kecskeméti orvosok is az Indisot ajánlják


Asztma és allergia esetére, légúti megbetegedésekre, dohányosoknak és sportolóknak, de meglepő módon ekcémára  és pikkelysömör esetében is meggyőzően jó eredményeket mutatnak tünetenyhítés és életminőség javulás tekintetében az orvosi megfigyelések.

- Leginkább tüdőgyógyászokkal, fül-orr-gégészekkel és gyermekorvosokkal működünk együtt - meséli Enikő. Sok orvos maga vette fel a kapcsolatot velünk, mivel pozitív visszajelzéseket kapott a pácienseitől. Kiváló kapcsolatot ápolunk a gyermekorvosok közül többek között Dr. Szűcs Máriával, Dr. Kiss Katalinnal, Dr. Pongrácz Józseffel, Dr. Nagy Magdolna háziorvossal, a tüdőgyógyászoknál pedig Dr. Bitay Zsuzsannával és Dr. Kun Zsuzsannával, illetve Dr. Madar Katalin pulmonológussal. Kiskunfélegyházáról is gyakran érkeznek hozzánk Dr. Rádi Erika gyermekorvos praxisából.

Mint minden terápiánál, a rendszerességen van a hangsúly az Indisóban is. Egy kezeléstől senki ne várjon csodát. A 10 alkalmas sóterápiás kezelések megelőzésre alkalmasak, a 20 alkalmas kúrák hoznak igazi, látványos javulást a szakemberek szerint.

 


Játék vagy pihenés?


Új helyükön, a Hosszú utcai sóklinikán 3 kényelmes helyiség is rendelkezésre áll sóterápia céljára, így tudják szeparálni az ügyfeleket: az orrátmosásra érkező páciensek csak egy rövidebb időt töltenek a „sóban”, másik helyiségbe irányítják az allergiásokat, és azoknak is a kedvére tudnak tenni, akik csendre és nyugalomra vágynak. A gyerekek sem unatkoznak, hiszen rengeteg játék várja őket a só-klímában.

 

Ki gondolná, hogy családi program az orrmosás?

 

Talán nem is olyan ijesztő


Elsőre mindenki szörnyű eljárást sejt az orrmosás mögött, pedig erről szó sincs, nyugtatnak meg bennünket az Indisoban. Azt gondolnánk, hogy csak a gyerekeknek „jár” az orrmosás, de a páciensek fele felnőtt, akik jellemzően arcüreggyulladással érkeznek az Indisóba. Az eljárás minden életkorban ugyanúgy zajlik.

A kezelés alatt a páciens hanyatt fekszik, kissé hátralógatott fejjel. Az egyik orrnyíláson fiziológiás sóoldatot csepegtetnek az orrba, amit az ürülő váladékkal együtt a másik orrnyíláson keresztül visszaszívnak, így nem csupán az orrból távozik a váladék, hanem az arcüregben letapadt is. Az orrmosás addig tart, amíg a váladék ki nem ürül a melléküregekből.

 


Mindenki tűre és fájdalmas eljárásra gondol, pedig szó sincs erről. Inkább mondanám kellemetlennek, mint fájdalmasnak a kezelést – mondja Dajka Évi, aki már 18 éves rutinja van az orrmosás terápiában. Gyermek pácienseknél először a szülőkön végezzük el a kezelést, hogy a gyermekek is lássák, nem fájdalmas. Azt is szoktam javasolni, hogy a gyermekek játsszák el a kezelést otthon a kedvenc plüss állatkán vagy babán, hiszen ez segít feldolgozni az élményeket.

Amíg a száraz sóterápia hosszú távú megoldás, az orrátmosás azonnali segítséget nyújt. Ennek ellenére sokan idegenkednek a módszertől. Évi mosolyogva mesél egy anyukáról, aki rengetegszer hívta fel őt, és kérdezgette, faggatta az eljárásról, de egyetlenegyszer sem kért időpontot a gyermekének orrmosásra. Aztán egyszer megtört a jég: a meglehetősen rossz állapotban lévő, beteg gyermekkel kétségbeesésében végre bevállalta az anyuka az orrmosást. Néhány kezelés után látványos javulás következett be a kisfiúnál. A nehéz kezdet után ez a család igazi reklámarc lehetne a kecskeméti Indisónál: légúti megbetegedések esetén már hívják is az Indisót időpontért.

Te is kipróbálnád?

15 perces ingyenes sóterápia a kecskeméti Indiso Sóklinikán!

Tapasztald meg a száraz sóterápia jótékony hatásait!

 

 

Bejelentkezés: 06 30 542 14 18

6000 Kecskemét, Hosszú u. 28.

Indiso Kecskemét facebook oldala

Utoljára frissítve: kedd, 26 április 2016 11:32
Értékelés:
(22 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449