TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Kecskemét a 6. legboldogabb város Magyarországon
14
2016 szept.

Kecskemét a 6. legboldogabb város Magyarországon

Kecskemét a 6. legboldogabb város Magyarországon Fotó: Kovács László foto.designest.hu/

 

Megrajzolták Magyarország Boldogság térképét, az átlagosnál boldogabbnak találták Kecskemét és Bács-Kiskun megye hangulatát. Nőként, családosként, vállalkozóként még több esélyünk van a boldogságra - állítja a kutatás.  Bagdi Bella személyiségfejlesztő tréner, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és Prof. Oláh Attila, az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratóriumának vezetője sajtótájékoztatón mutatta be a Boldogságtérképet, amihez hasonló kutatás még nem készült Magyarországon. A részletes felmérés rávilágít, hogy hazánk különböző régióiban és városaiban mennyire érzik magukat boldognak az emberek, és az milyen összefüggésben van az életkorral, a családi állapottal, vagy éppen az iskolázottsággal.

 

Íme a rangsorBagdi Bella, a Boldogságprogram szakmai irányítója büszke az eredményekre: „ Az eredményekből kiderül, hogy az ország lakóinak boldogságszintje széles skálán mozog, vagyis a közhiedelemmel ellentétben nem olyan búskomor nép a magyar, mint azt sokan hiszik.” – mondta a szakember, majd hozzátette, hogy a felmérések a további munkáját is segítik majd. „Az eredmények arról is árulkodnak, hogy melyik hazai régiókra kell fókuszálnunk a Boldogságprogrammal, vagyis hol van szükség arra, hogy megtanítsuk az embereket boldogságuk növelésére. Ez nem jelent mást, mint a negatív hatásokkal való megküzdést, és a pozitív élmények minél tovább tartó megélését. Ezek mind tanulható képességek, és fontos tudni, a boldogság a saját kezünkben van!”

 

 Az ELTE Pozitív Pszichológiai Laboratóriumának vezetője, Prof. Oláh Attila a felmérés szakmai vezetőjeként járult hozzá a Boldogságtérkép sikeréhez, az eredményeket ő részletezte: „Rengeteg érdekességgel szolgálnak az adatok, melyek más, nemzetközi kutatásokkal is összehasonlíthatóak. Kiderült többek között, hogy a nők mindenhol boldogabbnak vallották magukat, de az is, hogy minél kisebb egy település, annál derűsebben látják a világot a lakói, illetve, hogy a magyarok 12,3 százaléka sorolható azok közé, akik a „mentális egészség csúcsán” vannak. Összességében elmondható, hogy boldogabbak a nők, a kistelepüléseken élők, 30-50 közöttiek, családos és diplomás nyugat-magyarországiak, akik hatékonyan kezelik a stresszhelyzeteket és az átlagosnál jobb képességekkel rendelkeznek a boldogságteremtés és annak fenntartása terén. A párkapcsolatban élőknek is több öröm jut az életben, a legboldogabbak pedig egyértelműen a nagycsaládosok – minél több gyerek van egy családban, annál elégedettebbek az életükkel. Kijelenthetjük tehát, hogy a boldogságot a társas kapcsolatokban kell keresni!”

 


Jó eséllyel boldog az, aki

1. Nő
2. A Dunántúlon él
3. Vidéki
4. Diplomás
5. Életkora 30 és 50 év közötti
6. Családos
7. 4 vagy annál több gyermeke van
8. Vállalkozó
9. Erős a pszichológiai immunitása
10. Fejlett a boldogságteremtő képessége
11. A virágzás állapotában van


Kevésbé boldog az, aki

1. Férfi
2. Észak-Magyarországon él
3. Fővárosi
4. 8 általánost végzett
5. 50 évnél idősebb
6. Egyedül él
7. Gyermektelen
8. Munkanélküli
9. Gyenge a pszichológiai immunitása
10. Fejletlen a boldogságteremtő képessége
11. A levertség állapotában van

Még több Boldogság Kecskeméten


Tegnapi cikkünkben megírtuk, hogy az egyes országok általános boldogságát vizsgáló nemzetközi kutatásban viszont nem állunk ilyen jól: a World Happiness Report index szerint a Magyarország csupán a 91. helyet foglalja el. Ránk fér tehát még több boldogság!A neves szakemberek - Bagdi Bella, prof. Dr. Bagdy Emőke, prof. Dr. Oláh Attila és Böjte Csaba - által kidolgozott Boldogságprogram szerint a boldogság tanulható. A programhoz kapcsolódó Boldogság Klub avagy énidő hely szeptember 22-én Kecskeméten is elindul Dr. Kovács Fatime mentálhigiénés szakember és coach vezetésével, akivel a klubéletről beszélgettünk ebben a cikkünkben.

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: szerda, 14 szeptember 2016 15:57
Értékelés:
(7 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449