Nyomtatás
22
2016 dec.

Szekeres Adrien és a Kecskeméti Szimfonikusok hangorgiája mindent vitt

 

Aki eddig nem volt ünnepi hangulatban, annak biztos, hogy most kinyílt a szíve és karácsonyi színekbe öltözött a lelke Szekeres Adrien tegnapi, karácsonyi koncertjén. A zenei élményt az idén 50 éves Kecskeméti Szimfonikus Zenekar tette teljessé.

 

Az egyik legsokoldalúbb magyar énekesnő kedd esti repertoárja zenei stílusokon és különböző témákon szánkáztatta végig a közönséget, karácsonyra hangolva a rajongókat. Jól ismert dalai - mint a Híd a folyót vagy az Olyan mint te - közé egy-egy áriát is beszúrt Adrien. Ízelítőt kaptunk a számára kedves karácsonyi dalokból, és természetesen megörvendeztetett minket hét év után megjelent, Megállók címet viselő lemezéről is néhány dallammal, például az Örök lánggal vagy az angol nyelvű Moon Riverrel.

A kecskeméti koncert igazán különleges és megható pillanata volt, amikor Adrien a szentesi Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány által patronált gyerekekkel énekelte Leonard Cohen Hallelujah című dalát, ami hatalmas energiákat mozgatott meg a teremben. Nem véletlen tehát, hogy a produkciót állva tapsolta a közönség.

Adrien nem először invitálta meg a felgyógyult vagy gyógyuló félben lévő gyermekeket, fiatalokat, akiknek közös szenvedélyük és kapaszkodójuk a zene. A Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány zenével segíti a gyerekek gyógyulását. Heti rendszerességgel tartanak szegedi és fővárosi klinikákon gitárórákat. Az eredmény sok mosolygós gyermek arc és gitározni tudó kis betegek.

Adrien többször is megénekeltette a közönséget, saját dalait éppoly lelkesen dúdoltuk, daloltuk együtt, mint Kodály Zoltán Esti dalát, mely a záró akkordja volt a Hírös Agórában tartott koncertnek.

 

Köszönjük, ha Te is segíted a rákos beteg és gyógyulófélben lévő gyermekek zenei tanulmányait:

Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány

Adószám: 18274130-1-06

Az alapítvány számlaszáma:10402836-50526590-65751015

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 22 december 2016 17:40
Értékelés:
(1 szavazat)

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned