TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Bubópestis és kocsmai verekedés: Ilyen volt a Menő a melóm az Elevenben
16
2017 jan.

Bubópestis és kocsmai verekedés: Ilyen volt a Menő a melóm az Elevenben

Fotó: Képes Kiadó, a felújított Rejtő képregények kiadója Fotó: Képes Kiadó, a felújított Rejtő képregények kiadója


Szombaton remek élményben volt részem, az Elevenben vendégeskedtem a Menő a Melód sorozatban. A Trendalelke alapítójaként a média világába kalauzolhattam el az érdeklődőket. Az biztos, hogy olyan komoly dolgokon, mint a bubópestis és a kocsmai verekedés, rég nevettünk ennyit.


Az Eleven Ifjúsági Közösségi Tér (Széchenyi sétány 11.) legújabb programsorozatában minden hónapban egy szombati napon egy olyan emberrel ismerkedhetsz meg, aki igazán profi a szakmájában, illetve amit - és ahogyan - csinál, az mindannyiunk számára igazán inspiratív lehet.

Első alkalommal Tas Zoltán, a Leves'm tulajdonosa és séfje vezette be a résztvevőket az ízek birodalmába, novemberben Bárnai Péter, a Hírös Gasztroszínház vezető színésze, A martfűi rém című film egyik főszereplője a színjátszás rejtelmeibe kalauzolta az érdeklődőket. Decemberben Fehér Anna, borszakértő, a Koch Borkereskedés üzletvezetője mesélt a borok világáról, és tartott borkóstolót. Januárban pedig velem és a média világával ismerkedhettek meg az Elevenben.


Szerepcsere

A workshopot felvezető beszélgetés során az a fura helyzet állt elő, hogy nem én kérdeztem, hanem engem kérdeztek. Meglepően sok kérdést kaptam, úgy látszik, a média világa igazán izgalmas téma minden korosztály számára. Elmeséltem, miért érdemes sokat mosogatni, és miért nem szabad mobiltelefonon nézni a heti sajtóeseményeket tartalmazó excel táblát.


Miért vicces a bubópestis és a kocsmai verekedés?

A workshopon, ahová Sárdi Barbara kolléganőm kísért el, bemelegítésképp rögtön mélyvízbe dobtuk a résztvevőket. Egy rövid áttekintés után egy hír megírását kértük tőlük. De micsoda hírek voltak ezek!  A beharangozóban ígértünk egy mókás csavart, és mivel Rejtő Jenő írásainál viccesebbet nemigen tudunk elképzelni, így hát a Vesztegzár a Grand Hotelben és Az előretolt helyőrség egy-egy részletéből kellett dolgozniuk. Briliáns hírek, tudósítások születtek! A bulvársajtótól a híradó műfajáig minden kategóriát lefedtünk.

A szerkesztőség

 

Miután a bátrak bizonyították rátermettségüket, alapítottunk egy fiktív, helyi online magazint. Megválasztottuk a főszerkesztőt és az értékesítési vezetőt, kineveztük az újságírókat, a fotóst és a korrektort, így már megtarthattuk az első szerkesztőségi ülést, ahol a következő hetek témáit, cikkeit terveztük meg. Közben jól szórakoztunk, sokat nevettünk és vitatkoztunk a fiktív magazinunk ügyes-bajos dolgain.

Remekül éreztem magam, köszönet Tóth Ákos Károlynak és az Elevennek a meghívásért.


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 16 január 2017 18:22
Értékelés:
(9 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449