TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Segítsd Te is a kecskeméti doktornő afrikai misszióját megunt szemüvegeddel

21
2017 márc.

Segítsd Te is a kecskeméti doktornő afrikai misszióját megunt szemüvegeddel


Dr. Jakkel Anna kecskeméti háziorvos, önkéntes orvosként régóta visz magával szemüvegeket afrikai misszióira, ami a kontinens elmaradottabb területein igazi kincs, hiszen rengeteg gyermek és felnőtt mindennapjait keseríti meg a rossz látás. Akad, aki egy-egy oktatási programnak hála már tudna olvasni, csak éppen szeme egy kis korrekcióra szorul. A Nőnek lenni jó! konferencia utóéleteként egy szívet melengető összefogás szerveződik Kecskeméten: dr. Jakkel Anna és a Dr. Ács Optika és Szemészeti Rendelő közreműködésével megunt, kinőtt szemüvegeink új életre kelhetnek, méghozzá Afrikában.

 

Reményt és jövőt adni a reménytelenségben

Dr. Jakkel Anna 55 évesen, a Nők lapjában olvasta a felhívást, ami megváltoztatta életét és segített számára a kiteljesedésben: a kongói háborús menekültek táborába jelentkezett orvosnak. Azóta számos missziót teljesített, zömében Afrikában, s noha nyugdíjas korba lépett, esze ágában sincs megállni. Ha jön a hívószó, ő bizony megy! “Csodát nem tudunk tenni, de tesszük a dolgunk. Reményt és jövőt adunk” - foglalta össze egyszerűen a konferencián tartott előadásában, mit is csinálnak, amikor épp iskolaprogramokat építenek ki vagy az orvosi ellátást próbálják eljuttatni a reménytelenség vidékeire. 

 

A meghatódott szervezők és résztvevők a konferencia bevételéből 100 ezer forinttal támogatták a doktornő újabb afrikai missziójának utazási költségeit. A repülőjegy másik felének kifizetését Csatos János vállalta magára, így dr. Jakkel Anna hamarosan újra útra kelhet Afrikába, remélhetőleg sok-sok szemüveggel a csomagjában.

 

Add le Te is régi szemüveged, szemüvegkereted!

Gyűjtőpont: Dr. Ács Optika és Szemészeti Rendelő, Kecskemét, Kisfaludy utca 6-8.

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 9-18:00, szombaton 9-13:00

 

 

A fiók mélyén lapuló, megunt kereteket, szemüvegeket a Dr. Ács Optika és Szemészeti Rendelőbe várják folyamatosan. Nincs határidő, mivel az együttműködés tartós, időről időre el fogják juttatni a szemüvegeket a magyar missziók révén Afrikába. Természetesen előtte megtisztítják, bemérik, szükség esetén javítják a leadott szemüvegeket. Az üzlet továbbá azt is felajánlotta, hogy az üres keretekbe (vagy a túlságosan specifikus lencsék helyett) standard lencséket csiszol. Ezután felcímkézve elcsomagolják őket, hogy Afrikában az önkéntes szemészorvosok a megfelelő személynek adhassák.

A Dr. Ács Optika és Szemészeti Rendelő egyébként rendszeresen segít a helyi mélyszegénységben élőknek is szemvizsgálattal és szemüvegkészítéssel.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 21 március 2017 17:30
Értékelés:
(83 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449