TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Mi kellene ahhoz, hogy ne legyen több, a maihoz hasonló baleset a Szabadidőközpont előtt?

29
2017 márc.

Mi kellene ahhoz, hogy ne legyen több, a maihoz hasonló baleset a Szabadidőközpont előtt?

 

Nagy volt az örömünk 2015 decemberében, amikor 10 évnyi küzdelem után végre átadták a Benkó Zoltán Szabadidőközpont Nyíri úti bejáratának megközelítését megkönnyítő gyalogátkelőt.
Gondoltuk, hurrá, mostantól végre biztonságosan közelíthetünk Kecskemét zöld szívéhez. Hát, nem így lett, ez ma délután ismételten bebizonyosodott.

 

2015 szeptemberében a kosárlabdapálya átadása után gyűjtöttünk a Trendalelke nevében “digitális aláírásokat” a Facebookon lájkok és megosztások formájában, mert megelégeltük, hogy az életünk veszélyeztetésével tudunk átkelni az úttesten, kisbiciklivel, kismotorral, babakocsival, 1-2-3 gyerekkel felpakolva, ha a szabadidőközpontba mentünk vagy cirkuszba igyekeztünk.

 

Az életünk azóta is veszélyben van...

Nem az első alkalom, hogy szirénázó mentő és rendőrautó igyekszik a park bejáratához. Tavaly júliusban két gyalogost ütöttek el, az éppen arra járók egy rossz moziba csöppentek, sokkoló volt látni a földön fekvő sérültet, a vértócsát és a hatósági intézkedést. Ezúttal egy klasszikus eset történt, két autó egymásba rohant hátulról a zebránál. A mentősök egy biciklis kisfiúval konzultálnak, úgy fest, ő szeretett volna átjutni egyik oldalról a másikra. Szerencsére a fiú jól van és az autókban utazók sem szorulnak ellátásra.

Nem szeretnénk ítélkezni, ki miben hibázott, ez a helyszínelők dolga. Mi csak egy dologra szeretnénk felhívni a figyelmet: ügyeljünk egymásra és közlekedjünk tudatosan!

 

Kedves sofőrök!

Nem leszünk álszentek, valószínűleg aki vezet, az állt már meg satufékkel, pillatatnyi figyelemzavar bárkit érhet. De törekedjünk rá, hogy ennek a kockázata a minimálisra csökkenjen! Főleg egy napos tavaszi délutánon, egy forgalmas úton, lakott területen belül ne mélázzunk el, hisz nem csak az autóból van ilyenkor sok, hanem a gyalogosból, bicajosból is.

Óvatosan közlekedni szerintünk sokkal menőbb, mint Halálos iram-szereplőt játszani. Inkább késsetek el! Bárhonnan! Mert ugye semmi sem pótolhatatlan, csak az élet...

 

Kedves gyalogosok, bicajosok!

Tudatosság! Mint ahogy fent említettük, igen, sajnos vannak az embernek rossz napjai, nem kell ahhoz szabálytalankodnia a vezetőnek, hogy veszélyes szituációt idézzen elő. Nem kell telefon a kézbe, elég, ha mondjuk a klímával, a rádióval vagy a GPS-szel babrálunk (amit ugyebár nem tilt a KRESZ), máris kieshetnek kulcsfontosságú pillanatok. Egy egyszerű recept a zebra használatához: amíg nem érzékelhető az autó lassulása, addig egész egyszerűen nem lépünk le, nem kerekezünk le a járdáról.

Tapasztalatból beszélünk, velünk is előfordult már, hogy bőven lett volna ideje az autónak kényelmesen lelassítania, így elindultunk. Csakhogy azt nem láttuk, hogy a sofőr épp nem az utat nézi, így a kényelmes féktávból végül csikorgó megállás lett. Talán már nem meglepő, hogy mindez ugyanezen az ominózus zebrán történt.

Gyakran járunk a parkba, látjuk, tapasztaljuk, hogy valamiért nem működik ez a zebra (sem) hatékonyan. Nem akarunk több ilyen élményt! Ha látszik, hogy mindenki, akinek kell, meg fog tudni állni, na, akkor elindulunk. Volt már, aki emiatt a lassúság miatt dudált. Dudáljon. Legközelebb sem fogok ettől jobban sietni.

A lényeg a tudatosság. Gyalogszerrel, kétkeréken, autóban, pórázzal a kézben, mindenhogyan.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 29 március 2017 18:45
Értékelés:
(21 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449