TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Kecskemét járdafestéssel és versplakát kommandóval ünnepli a költészetet

11
2017 ápr.

Kecskemét járdafestéssel és versplakát kommandóval ünnepli a költészetet

 

Legyen egy nap a magyar verseké Kecskeméten is, árasszuk el a hirdetőoszlopokat, valódi üzenőfalakat, járdákat, és minden legálisan posztolható felületet versekkel! A Gittegylet.com kultblog már harmadik éve szervezi meg a világraszóló Posztolj verset az utcára! akciót a magyar költészet napján, József Attila születésnapján, április 11-én. Emellett a Hírös Agóra - Ifjúsági Otthon is gondolt egy merészet, ők járdafestéssel ünnepelnek.

 

Hogy világraszóló az akció, az nem költői túlzás, 2015-ben ugyanis a világ több mint 20 országában élő magyarok posztoltak verset több száz helyszínen, elképesztő kreativitással.

A Gittegylet arra kéri a résztvevőket, hogy a verseket utcai hirdetőoszlopokon, irodák üzenőfalán osszák meg,  és küldjenek be erről fotót.

Képfeltöltés itt!


Milyen verset posztolj?

Szomorút, vidámat, régit, modern verset, felnőtteknek szólót, gyerekeset, jól ismert alkotást, kiadatlan művet, sajátot, nem sajátot, bármit, aminek mondanivalója van számodra vagy másoknak, vagy csak úgy, mert szereted.

Akár kézzel írod, akár nyomtatod, mindenhogy jó, csak posztolj verset az utcára!

 

 

Költészet napi járdafestéssel ünnepel az Ifjúsági Otthon

A Hírös Agóra – Ifjúsági Otthonban a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhellyel együttműködve ebben az évben is megrendezik a Versmondók Találkozója programot, amelynek keretében arra kérik a látogatókat, hogy ajándékozzák meg Kecskemétet egy verssorral a Költészet Napjára: írjunk, fessünk egy – egy verssort, versszakot az Ifjúsági Otthon kövére, a bejárat közelébe.

Mindennap járjuk az utat. Megyünk iskolába, munkába, ügyeket intézünk.

Sietünk, sétálunk, andalgunk, lépdelünk, ballagunk - valahonnan valahová.

A vers az úton – olyan, mint a tavaszi szellő vagy a madárdal. Derűssé tesz, mosolyt csal.

A csatlakozók bármely verset választhatnak. A szervezők Szabó T. Anna Útravaló című verséből szövegsablont készítettek, amit szívesen kikölcsönöznek a vállalkozó kedvű költészet kedvelőknek.

  •  Információ: Józsa Kata; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • A szövegsablon kölcsönzése: Acsai Rita Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Figyelem!

A felhívás csak a Hírös Agóra - Ifjúségi Otthon kerítésén belüli, udvaron, járdán való festésére vonatkozik!


Tudod már, hogy melyik verset osztod meg velünk?

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Iratkozz fel e-magazinunkra,

csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

Utoljára frissítve: kedd, 11 április 2017 09:55
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449