TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Vadászpilótát, főrabbit, énekest kölcsönözhettünk a Főtéren
04
2017 máj.

Vadászpilótát, főrabbit, énekest kölcsönözhettünk a Főtéren

 

A VIP Napok programsorozat szerdán, a Különleges Találkozások Napja keretében rendhagyó, Élő könyvtárral ajándékozta meg a kecskemétieket. Elsőre azt sem tudtuk, mi lesz ebből, utólag pedig csak ennyit kérünk: legyen rendszer belőle a Főtéren!

 

Mint megtudtuk, az Élő könyvtár már egy létező találmány, a lényege, hogy élettörténetekbe láthatunk bele, de nem a megszokott módon. A könyveket élő személyek váltják fel, akik rövid bemutatkozásukkal a fülszövegekhez hasonlóan felkeltik az érdeklődést, majd az olvasó kérdéseire válaszolva megnyílnak.

A főtéri eseményen Dr. Róna Tamást, az Alföldi Régió főrabbiját, Boronkay Péter paratriatlonistát, Molnár Tamást, az AfroDZAQm együttes énekesét, a Megalux csapat két tagját, Ónodi Dávidot és Fazekas Istvánt, valamint Majerik Mátét és Terpó Zoltánt, az MH59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis vadászpilótáit köcsönözhették a kíváncsiskodók 10-10 perc erejéig.

Mi Terpó Zoltánt árasztottuk el kérdésekkel. A “könyv” eleje mondhatni kiszámítható volt, gyerekkori álma teljesült azzal, hogy rengeteg kitartással sikerült ezt a hivatást elsajátítania. Az sem meglepő, szerinte ez a világ legmenőbb munkája. Persze rengeteg odafigyeléssel és kevés szabadidővel jár a repkedés, a jó kondiért folyamatosan tenniük kell. Gyermeki izgalommal és érdeklődéssel igyekeztünk minél több fejezetbe belelapozni, de végül is 10 perc alatt még egy novellát sem lehet rendesen kiolvasni, így nem csoda, hogy nem értünk a könyv végére.

 

 

Szombatig tart a VIP Napok!

A VIP Pikniken közben pingpongpárbajok és csocsóbajnokságok zajlottak, többek közt dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester úr is megmutatta a benne szunnyadó olimpikont. A kisebbek kézműveskedhettek, a sziesztára vágyók a babzsákokon pihenhettek.

A végzősök ezúttal matekpéldák helyett azt firkanthatták a táblára, ami a szívükben fogalmazódott. Például az, hogy nem is az első napok voltak nehezek, hanem a közelgő búcsú. A kihelyezett üzenőfalra bárki felírhatja jókívánságait az érettségizőknek.

A VIP napok szombat estig még további remek programokkal kelti életre a főteret, a Piknikre pedig minden délután várják a játszani vágyókat kortól függetlenül.

Részletes program

Galéria az Élő könyvtárról és a Piknikről:

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 04 máj. 2017 16:17
Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449