TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Sebestyén Balázs 8 gyerekes apuka lett a kecskeméti SOS Gyermekfaluban
16
2017 máj.

Sebestyén Balázs 8 gyerekes apuka lett a kecskeméti SOS Gyermekfaluban

 

Egy hétvége erejéig nyolc gyermek nevelőapukájaként igyekezett helyt állni Sebestyén Balázs rádiós műsorvezető az SOS Gyermekfalu egyik kecskeméti családjánál. Hamar beépült, aktívan kivette részét a szülinapi készülődésből, és kétgyermekes apuka lévén tanulságos órákat élt meg.

 

 

Az SOS Gyermekfalvak népszerűsítő kampányában celebek költöznek be egy-egy családhoz. A korábbiakban Harsányi Levente költözött be egy orosházi családba, ezúttal pedig Sebestyén Balázst hívták meg Kecskemétre, ahol Németh Éva nevelőanyuka és 8 nevelt gyermeke közé csöppent a műsorvezető. Ráadásul épp egy különleges napon, az egyik kislány születésnapján.

Balázs nem tétlenkedett, rövid ismerkedés és ebéd után ő maga állította össze és díszítette a tortát, amit a gyertyafújást követően ki is porciózott a gyerkőcöknek. A későbbiekben megismerkedett az SOS Gyermekfalu néhány felnőtt lakójával is, ők szakmájáról, celebkapcsolatairól, hobbikról faggatták.

 

 

“Az egész úgy néz ki, mint egy bajor kis falu, Kecskeméten belül. Apró, kétszintes házak kerttel” - idézte fel az első benyomását. “Vittem fogkefét, ingecskét, nadrágocskát, de zéró alvással távoztam. Milyen jó üzenet ez a sorstól, hogy bár az ember néha azt mondja, a kettőt sem bírja, más sokkal többet vállal."

“Helyesek, aranyosak, rettentően ragaszkodóak, iszonyatosan kíváncsiak, nagyon nyitottak” - jellemezte Balázs a gyermekeket, akikkel volt szerencséje megismerkedni.

 

 

Németh Éva nyolc éve a kecskeméti SOS gyermekfaluban dolgozik, 11 örökbeadáson van túl.

„Nekem már szinte semmi dolgom. Mi már ott tartunk, hogy mindenki tudja a dolgát, tudnak egyedül öltözni, fürödni, enni. Nekem csak portalanítani-főzni-mosni-takarítani és vasalni kell” – büszkélkedett Éva, akinél orgonasípként követik egymást a 8 gyerek óvodás korútól a kamaszig. Lánya, a 25 éves Dóri a szomszéd házban szintén nevelőszülő, 4 gyereket nevel párjával, csecsemőtől az óvodásig.

„Ezek a gyerekek egytől egyig nehéz múltat cipelnek, sokuk több traumát él meg gyerekként, mint egy átlag emberegész élete során. Az SOS-ben nevelőszülők, pszichológusok és fejlesztő pedagógusok dolgoznak azon, hogy ezek a gyerekek új esélyt kaphassanak és kihozhassák magukból a maximumot”  mondta Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak Magyarország adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.

Ma Magyarországon 23 ezer gyermek él gyermekvédelmi gondoskodásban. Az SOS Gyermekfalvak 134 országban, több mint 720 ezer gyermeknek segít.

 

 

További képek Balázs látogatásáról:

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 12 június 2017 17:45
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449