TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Te hogyan hasznosítanád a szeniorok tudását Kecskeméten?

31
2017 máj.

Te hogyan hasznosítanád a szeniorok tudását Kecskeméten?


Szeniorok. Ritkán használjuk ezt a szót Magyarországon, pedig méltóságot ad az 50 év feletti generációknak. Méltóságot, mert rengeteg tudás és élettapasztalat halmozódott fel bennük, ami nekünk, fiatalabbaknak legtöbbször fel sem tűnik felgyorsult, agyondigitalizált világunkban, csak a digitális hiányosságaikat látjuk. Manapság hiánycikk a "slow life", a türelem, a megfontoltság, ami bennük megvan, bennünk csak "nyomokban tartalmazhat" jelzővel illethetjük ezeket az értékeket.

Kecskeméten elsőként elindul egy generációkon átívelő kezdeményezés, egy 3 éves mintaprogram CédrusNet címmel, amely a szeniorok, azaz az 50 év felettiek tudásának, idő és tapasztalati tőkéjének hasznosítását tűzte ki célül. Professzionális nagyszülő, repair cafe, jószomszédsági háló, mentorhálózat, csak néhány dolog, ami megvalósulhat Kecskeméten, ha kitöltesz egy kérdőívet.

 

A Kecskemétre szabott program egy online kérdőívvel veszi kezdetét, amelyben a te véleményedre is kíváncsiak, ha 30-49 év közötti, gyermekkel rendelkező kecskeméti lakos vagy. A kérdőív kitöltése csak néhány percet vesz igénybe

 

Kérdőív itt

 A CédrusNet programról

A program célja, hogy erősödjön generációk közötti szolidaritás, nőjön az életkornak megfelelő munkakínálat, az idősödő polgárok méltósággal, anyagi, érzelmi biztonságban élhessék az egyre hosszabbra nyúló idősödés korát, mindezt nem öncélúan, hanem a fiatalabb generációkkal szoros együttműködésben.

A kérdőívezés egyik célja, hogy feltárja, adaptálja a helyi keresleti és kínálati oldal elvárásait, megtalálja azokat a társadalmi innovációkat, melyek bevezetésével a város képes hatékonyan kezelni, használni az idősödő táradalomban rejlő erőforrásokat.


A kérdőív 3 szakaszból áll és a kitöltés előrehaladását a lap alján tudja követni. A válaszokat a rendszer automatikusan rögzíti, de azok elküldése a szerverre csak a 3. szakasz végén látható "Küldés"/"Submit" gomb megnyomása után történik meg.

Az adatok feldolgozása statisztikai módszerekkel történik, személyes adatokat, illetve a válaszadó személyének azonosítására alkalmas kérdéseket nem teszünk fel. A kérdőívek és a válaszokból generált adatbázis tárolása a CédrusNet program irodájában történik (1022 Budapest, Bimbó út 41.).

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 17 június 2017 19:15
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449