TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Oscar-hangulattal búcsúzott a kecskeméti színház

04
2017 jún.

Oscar-hangulattal búcsúzott a kecskeméti színház

 

Szomorúak vagyunk, mert remek előadásoktól kell megválnunk, de a szombat esti fergeteges gála csupa klassz élménnyel bocsátott minket a nyári szünetre. Sokat panaszkodunk, hogy még mindig nem elég színes Kecskemét kulturális élete. Ez alól a színház mindenképp kivétel szerintünk! Megható és nosztalgikus pillanatokkal, sok nevetéssel ért véget a 2016/2017-es szezon; díjazták a legjobbakat.

Az Együtt a Művészetért Díjátadó Gála házigazdáiként “nem először és nem utoljára” Decsi Edit és Orth Péter szórakoztatta a közönséget, általuk jó néhány helyzetkomikum gondoskodott rekeszizmaink edzéséről.

 

 

Egy-egy díjazott méltatása között nosztalgiázhattunk: a János vitézből, a Mágnás Miskából, A manóvizsgából és A vőlegényből egyaránt láthattunk részleteket. A Kecskemét City Balett egy Carmina Burana-részlettel emelte az est élményfaktorát, és bemutatkozott a Cseke-osztály is - az ifjú kaposvári színésztanoncok részünkről jelesre vizsgáztak. A finálé ugyancsak ütősre sikeredett: az egész társulat tombolt, lazult egyet néhány megunhatatlan ABBA-slágerre.

Nem tudjuk, mások mennyire könnyedén voksoltak, mi perceket hezitáltunk a szavazólap felett, mert egyszerűen lehetetlennek tűnt végítéletet hozni az egyes kategóriák kiválóságai kapcsán. Végül a közönség szerint a 2016/17-es évad legjobbjai:

 • Előadás: Család ellen nincs orvosság
 • Kisszínházi előadás: János vitéz
 • Színész: Szemenyei János
 • Színésznő: Hajdú Melinda
 • A város kedvence: Kőszegi Ákos
 • Női epizodista: Bognár Gyöngyvér
 • Férfi epizodista: Zayzon Zsolt
 • Táncművész: Katonka Zoltán
 • Díszlettervező: Ambrus Mária
 • Jelmeztervező: Gyarmati Dóra

Minden díjazott - immár másodszor - Mészáros Marianna (ART Brigád Kecskemét) grafikáját, a Kecskemét Katonái című rézkarcot kapta meg a díj egyik részeként. A fiatal tehetségeknek járó Latabár Kálmán-díjat pedig ezúttal Decsi Edit vehette át Cseke Péter direktortól.

 

 

Nem kell kétségbeesnünk, hogy lezárult a szezon, nyáron sem kell teljes mértékben nélkülöznünk kedvenc színészeinket, sőt, nem csupán a színpadon tapsolhatjuk meg őket, hanem a hagyományokhoz híven, a színészolimpián is (június 24-25.). Az új, 2017/18-as évadról pedig már minden tudnivalót összegyűjtöttünk Nektek a nyári programokkal együtt, íme

A jegyvásárlásnál legyetek felkészültek, a pénztárosok ugyanis jegyzetelik az aranyköpéseket! Most is szép nagy csokorral hoztak belőle: sosem gondoltuk volna például, hogy a János vitézt össze lehet mosni a Jancsi és Juliskával; de azon a baklövésen ugyancsak jót derültünk, amikor meghallottuk, volt, aki az Eddára, más pedig a Gobbi Hildára szerette volna biztosítani a helyét a Gabler Hedda helyett...

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 05 június 2017 16:00
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449