TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Tengerparti életérzés - Nordsee nyílik Kecskeméten

08
2017 jún.

Tengerparti életérzés - Nordsee nyílik Kecskeméten

 

Azt csiripelik a madarak, hogy hamarosan Nordsee nyílik Kecskeméten. Aki sokat jár Pesten, azt tudja, miről van szó, aki nem, annak megsúgjuk: egy nívós halas étteremlánc érkezik a városba, állítólag júliusban a Malom Központban nyitnak üzletet. Bár nem vagyunk egy halas nemzet - kvázi csak karácsony táján rettegnek a magyar embertől a pikkelyesek, de akkor nagyon, aztán nagyjából egész évben békét hagyjuk őket -  mi mégis kíváncsian várjuk, hogy mit tud ez az étterem. Egyrészt a gasztrokommandóval biztos levadásszuk őket, másrészt a halas fogások és egyéb herkentyűk üdítő változatosságot hozhatnak a kecskeméti gasztrofanatikusoknak. Én legalábis már napok óta csak garnélákat vízionálok...

 

Ilyen lesz a kecskeméti Nordsee

 

Halat enni vagy nem enni -  ez már nem kérdés


Bármilyen útmutatást is olvasunk az egészséges életről, a hal mindig ott van a szuperételek között az omega3 zsírsavak révén. Az ajánlások szerint hetente legalább egyszer be kell építeni a halat az étrendünkbe. Nos, én tudok olyan egészségtudatos kecskeméti családról, ahol ez a mutató már felcsúszott kettőre, de ez abszolút átlagon felüli teljesítmény. Sokan a szálkák miatt kerülik, de olyanok is vannak bőven, akiknek nincs ihletük, rutinjuk a halételek elkészítésében.

 

Variációk halas szendvicsre


Az a nagy igazság, hogy a Nordsee halas fogásaiban nyoma sincs az unalomnak, elképesztően sokféle fogással dolgoznak. Igazi hamburger fanatikusként biztosan leteszteljük a halburgereket, de a garnéla nyársat is élvezettel bevállaljuk. Bikiniszezonban igencsak jól jönnek majd a salátával körített, különféle grillezett, rántott halfilék és rákok, és meglepő módon még levest, tésztákat és paellát is találni náluk. Az én gyerekeimnél tuti befutó lesz a halburgeres vagy halrudacskás gyerekmenü. A megboldogult HelloHalból egyszer balga módon csupán egy adag fish&chipset vittem haza. Csak morzsák maradtak nekem, a többi befalták az apróságok. Most nem fogom elkövetni ezt a hibát.

 

Csőben sült tőkehalfilé tejszínes gombás raguval

 

 


A halon túl


Állítólag nem egy szimpla halas étteremre számíthatunk, Strandcaféval is kiegészül a kecskeméti Nordsee (ejtsd nordzé), ahol 30-féle fánkkal, süteményekkel, édességekkel és fagyival  kerekíthetjük le az ízélményeinket.

Ígéretesnek tűnik a Nordsee, a gasztrokommandósaink már nagyon készülnek...


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 08 június 2017 20:02
Értékelés:
(13 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449