TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Minidoktorok gyógyítanak Kecskeméten

13
2017 jún.

Minidoktorok gyógyítanak Kecskeméten

 

A Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola 1. A osztály tanulói hősiesen helytálltak a "műtőben", meggyógyították a plüssmacit, ellátták az ilyen-olyan nyavalyákkal kórházba került állatkákat, majd a macit közösen kísérték a mentőautóhoz. A „Gyógyító Bocsok” program látogatott el minap az iskolába, amely a Bács-Kiskun Megyei Kórház támogatásával indult, hogy játékosan ismerkedjenek a fiatalok az egészségügyi beavatkozásokkal.

 

 

Amint az iskola udvarára érkezett a mentőautó, beindult az addig békésen futkározó gyerkőcök fantáziája: “Rosszul lett valaki?” - “Á, akkor csak nem ilyen lassan gurulna.” 

És valóban, szerencsére csak a “Gyógyító bocsok” program vendégeskedett a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola egyik elsős osztályában, melynek tagjai ezáltal játékos keretek között láthattak bele a gyógyító tevékenységekbe, egészségügyi szakemberek segítségével. Dr. Budinkity Bernadett és Lackó Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályának orvosa és ápolója, valamint Rácz Zsolt mentőtiszt révén a gyerkőcök megtapasztalhatták, a kórházi közeg nem is olyan mumusokkal teli, rémisztő hely, mint amilyennek sokszor még felnőttként is vizionáljuk.

 

 

A kisiskolásokat először csinos kórházi köpenyekbe bújtatták, melyeket a Kandó Kálmán Szakközépiskola közösségi szolgálatot végző diákjai varrtak. Az egyik csoport rögtönzött műtőasztalon kezdte az ismerkedést az orvostudománnyal: egy hatalmas plüssmaci volt a páciens, aki műtétre szorult. A beavatkozás közben nem csupán a problémaforrást keresték meg a kis műtősök, hanem az összes belső szervet sorra vették, egészen pontosan meghatározva, mi micsoda. A mackó természetesen infúziót is kapott, végezetül pedig alapos kötözés várt rá.

A másik képzeletbeli rendelőben ugyancsak lázas munka folyt: fonendoszkóp, spatula, vérnyomásmérő, reflexkalapács és még számos izgalmas eszköz került a kezekbe, miközben betegségekről és kezelésükről okosodhattak a kis tanoncok. Elképedve szemléltük, milyen tájékozottak a csemeték, a segélyhívó számok magabiztos tudásuknak mindössze apró morzsái. 

 

 

Persze a mentők hívásának szimulációja sem maradhatott ki, a korábban már műtéten átesett bocsért jöttek a mentősök, szakszerűen, a gyerekek segítségével a műtőágyról a hordágyra fektették, majd az egész osztály közös erővel tolta ki az udvaron álló mentőautóig. Ha már ott jártak, alaposan szemügyre is vették, hogyan néz ki az autó belülről, és milyen hangos a szirénája!

Búcsúzóul minden gyermek kapott egy oklevelet arról, hogy részt vett a Gyógyító Bocsok rendelésén.

 

 

“Az tetszett legjobban, amikor a macit meg kellett műteni - szurit adtunk be neki és ki kellett venni a szerveit, de a többi állatot is jó volt megmenteni” - foglalta össze nekem a képen látható kis doktor, Beni, aki korábban már testközelből megismerhette a kórházi környezetet, ugyanis maga is a vendégeskedett ott korábban. “Egyszer megrepedt a kulcscsontom. Nagyon fájt. Szerencsére nem olyan sokáig, de azért voltam egy kicsit a kórházban emiatt.”

 

Galéria:

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 13 június 2017 09:35
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449