TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Kecskeméti Fashion Reggeli: Nem kell burkini a strandra

12
2017 jún.

Kecskeméti Fashion Reggeli: Nem kell burkini a strandra

Fotó: Petróczi Réka Fotó: Petróczi Réka

 
Az öndicséret olyan, amilyen, de mégis csak szívmelengető! ;) Jól tettük, hogy visszatapsoltuk a márciusi Fashion Reggelit, ellenkező esetben egy élménnyel szegényebbek lettünk volna… Szombaton mi is ott voltunk a második kecskeméti Fashion Reggelin. Képgaléria a cikk végén!

 

 

 

Estig is kitartott volna a téma a meghívott beszélgetőtársakkalFashion Reggeli nyári kiadásban


Gyönyörű napsütés, kellemes reggeli szellő, ragyogó hölgyek, pazar panorámaterasz, finom falatok és energizáló smoothie-k, inspirló díszletek Vincze Iza festményei és CaraWonga egyedi szőnyegei, mandalái által, szóval minden adott volt egy nyárindító Fashion Reggelihez a Malom Központ tetőteraszán. Nevetgélve konstatáltuk, hogy már csak egy medence hiányzik, de miután a Douglas Seathalasso testápolójával összekencéztük magukat, már nem vágytunk a medencére, ugyanis az illatok a tengerpartra repítettek bennünket, legalábbis képzeletben.

 

Dóri jól van!Hello tükör, kösz, jól vagyok!

Ez volt a második Fashion Reggeli témája, melyről Dusik Bori, az esemény házigazdája beszélgetett Leskovics-Ortelli Andi táplálkozáspszichológussal, Dobó Enikő színművésszel, Tuza Zsuzsi stylisttal, Farkas Éva fotós-modellel, Kaló Annával (Innova) és Hegedűs Tündével (Silk Road Body&Skin Studio). A szépségsarokban Sárkány Márti, a Douglas vezető sminkese és Pap Zsolt, az Insub vezető fodrásza, illetve a Silk Road Body&Skin Studio munkatársai kényeztették Kisné Mándity Dórit, a Malom Központ marketing event menedzserét és Kovács Adrit.

 

Nyár, tükör, bikiniszezon…

Elég csak rágondolni erre a hármasra, máris jönnek a frusztrációk… Volt miről beszélgetni tehát, akár estig is maradhattunk volna…

A meghívott vendégek mindannyian egyetértettek abban, hogy a világ egy illúzió, és mindenhonnan ömlik ránk a tökéletesség: egy jó genetikájú, gyönyörű lányt 5-6 fős stáb varázsol még szebbé, aztán a legjobban sikerült fotóját még felturbózzák Photosoppal. Ehhez hasonlítgatjuk mi magunkat… Ennek homlokegyenest ellentmond a másik közhely, hogy elég, ha te szépnek látod magad. Legyél magabiztos, és ne akard görcsösen az önbizalmat, mert akkor tuti nem jön össze…

 

Leskovics-Ortelli Andi "rendel"

 

Hogy ez miért közhely? Leskovics-Ortelli Andi szakpszichológus emlékeztetett rá, hogy az ember társas lény, és ősidőktől fogva belénk van kódolva a másoknak való megfelelés. A nagy kérdés, hogy kinek akarunk megfelelni, és mennyi teret adunk a világot átszövő illúzióknak. Nem az a cél, hogy tökéletesek legyünk, sőt, ne várjuk el másoktól sem. Andi tanácsa szerint először vegyük észre másokon az apró szépségeket, dicsérjük meg őket, és utána már magunknál is nyert ügyünk van.

Dobó Enikő, a kecskeméti Katona József Színház művésznője is színt vallott, saját bevallása szerint a színészet felér egy terápiával, hiszen nap mint nap más bőrébe bújva dobja le a textilt a színpadon, mindeközben felöltözött nézősereggel néz szembe, és ez bizony olyan, akár egy önismereti utazás. Ami nekünk elképzelhetetlennek tűnik, az Enikőnek már nem okoz nehézséget, mert a külsőségek helyett a belső dolgokra koncentrál.

Persze szóba került a plus size jelenség is, ami helyett Farkas Éva, fotós és modell (Éva szeptembertől a Malom Magazin bloggere lesz) inkább a cool size kifejezést használta, és milyen jól tette, hisz a kifutók 34-es méretű modelljeihez képest nagyjából mindenki plus size-nak számít. Akár cool size, akár plus size, nem kell burkiniben végigszenvednünk a nyarat a szakértők szerint, de azért az 50-es méretű zsinór tangák viselését sem javasolták.

 

Tuza Zsuzsi: A divat és szépség szakember kihozza belőled a legjobbat

 

Jól kibeszéltük a próbafülkés megpróbáltatásainkat is, és bár sok a rossz szögben felszerelt, előnytelenül megvilágított tükör a próbafülkékben, abban Tuza Zsuzsi stylist és Kaló Anna az Innova tulajdonosa is egyetértettek, hogy a próbafülkében „próbálkozni” kötelező. Felpróbálni valami mást, amit eddig hordtál, megtalálni azt a fazont, ami igazán jól áll: ami kiemeli az előnyös részeket, és elrejti azt, amit nem szívesen mutogatunk, csak ezek után jöhet a színek, minták tesztelése. Mindehhez jól jönnek a szakértő szemek, például egy stylist, aki a felemás tükör helyett valós és hatásos segítséget nyújt.

Miközben a női lélek bugyrait boncolgattuk, és a Triumph, Sloggi, Calzdonia, My77, Intimissimi legújabb fürdőruha kollekcióiból szemezgettünk, a kivetítőn a Silk Road Body&Skin Studio szakemberei mutatták be élőben azokat az S.O.S praktikákat, amelyekkel a bikiniszezon közepén is eredményesen faraghatjuk a centiket.

A csók- és pusziálló ajakbalzsam nagyon bejött a hölgykoszorúnak...

 

Nyáron is stílusosan


Nehéz „vakolat” helyett habkönnyű nyári sminket varázsolt Kovács Adrinak Sárkány Márti sminkes, a Douglas termékeivel. Két nagy kedvencet is találtunk Márti szépségarzenáljában, amit mi már be is szereztünk: a surprising balm egy színtelennek tűnő ajakbalzsam, ami a szánkon már ezerféle színben játszik egyéni adottságunktól függően. Márti szerint ez a balzsam bombabiztos tipp mennyasszonyoknak esküvőre, de szerintünk a kisgyerekes anyáknál is befutó lesz, mert nem csak csók-, hanem pusziálló is. A másik nagy személyes kedvenc a zöld púder, amivel a várakozásokkal ellentétben nem marslakónak sminkeljük magunkat, hanem a kipirosodásra hajlamos bőrt ellensúlyozza ez a meglepő szín.

 

A jelszó: csak lazán!Ezen a nyáron nem kell sokat vacakolnunk a szögegyenesre vasalt frizurákkal, Pap Zsolt (Insub) sokunkat megörvendeztetett az új trenddel: a laza, kócolt frizura a legújabb divat. Nem kell szabályosnak lennie a frizurának, bátran szállhat a babahaj, kikandikálhat egy-egy játékos fürt, a lényeg a laza, romantikus nyári hangulat. Ami viszont fontos, az a nyári hajápolás, hiszen az erős napsugárzás, a sós/klóros víz nemcsak a bőrünket, hanem a hajunkat sem kíméli. Zsolt Wella termékeket ajánlott a hajunk formába hozásához, köztük olyat kondícionálót is, amit elég csak a nedves hajunkra permetezni a strandon, hogy fomába hozzuk a víztől rakoncátlan hajunkat.

 

Kaló Anna (jobb oldalon) és az Innova egy mutatós táskával díjazta az egyik legstílusosabb hölgyet

 

A másik díjat, a Malom Központ ajándékát Tuza Zsuzsi adta át egy ifjú hölgynek

 

A reggeliből majdnem ebéd lett, az utolsó vendégek 12 óra előtt kicsivel távoztak, előtte jól kifaggatták Mártit és Zsoltit a nyári sminkekről és frizurákról, Zsuzsit a kiszemelt darabok lelőhelyéről, a Silk Roadot  az alakformálás rejtelmeiről.

Helló tükör, kösz, jól vagyok! Jó társaság, remek helyszín, divat és szépség emberközeli módon - ilyen volt a második Fashion Reggeli.

Népes hölgykoszorú egyetlen férfival megspékelve

 

Fashion Reggeli 2.0 képekben

Fotók: Petróczi Réka - Képek Rékától

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 13 június 2017 09:54
Értékelés:
(6 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449