TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Gézengúz Szobában fejlesztik a kecskeméti koraszülötteket

14
2017 jún.

Gézengúz Szobában fejlesztik a kecskeméti koraszülötteket

 

A Bács-Kiskun Megyei Kórház a Gézengúz Alapítvánnyal együttműködve terápiás szobát alakított ki, mely az idő előtt érkező kisbabák korai fejlesztését biztosítja. A helyiség mintapélda lehet az ország többi kórházának.

 

 

 

A Gézengúz Szoba Dr. Kelemen Edit, a koraszülött részleg vezetője kezdeményezésére fogant meg, a kivitelezésben pedig a Dr. Schultheisz Judit által életre hívott Gézengúz Alapítvány nyújtott segítő kezet.

A koraszülött babák életében kezdődő családút - mindkét intézmény meggyőződése szerint - már a PIC részlegen el tud indulni, hiszen a szülők mielőbbi bevonása az aktív ellátásba meghatározó a kórházi tartózkodást követő otthoni időszakban. Ezt a holisztikus szemléletű intervenciót szolgálja a Gézengúz Szoba is, ahol a babák terápiája és fejlesztése a szülők aktív közreműködésével történik. 

 

 

A helyiségben nagyméretű kád biztosítja a Neuro-hidroterápia (NHT) lehetőségét, valamint több fejlesztőeszköz - például a Huple mozgáskoordináció- és egyensúlyfejlesztő eszköz - áll a a szakképzett terapeuta és a babák rendelkezésére, hogy az idő előtti születésből adódó idegrendszeri fejlődési hátrányok leküzdésében nagyobb eséllyel induljanak útnak.

“A 3. életnaptól kezdve már gyógytornász foglalkozik ezekkel a babákkal, ennek része lesz a hidroterápia is. Bármelyik baba, akinek szüksége van rá és rendben van a légzése, tehát nem igényel légzésterápiát, fejleszthető itt” - magyarázta nekünk Dr. Kelemen Edit.

“Egy véletlen folytán találkoztam Kecskeméten Dr. Schultheisz Judittal, felvetettem neki az ötletem, és ő egyből felajánlotta segítségét” - emlékezett vissza az együttműködés kezdetére a főorvos. Az alapítvány és a kórház tovább építi a kapcsolatot, közös kutatásokat indítanak, melyek eredményei a koraszülött ellátás és utógondozás további fejlesztését szolgálják majd.

 

 

A kecskeméti Gézengúz Szoba kialakítását a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. budapesti irodájában dolgozó munkatársak önkéntes gyűjtéséből, valamint a vállalat - a gyűjtött összeggel azonos nagyságú - adományából sikerült megvalósítani.


A szobát jelképesen kedden avatták fel Dr. Horváth Zsolt, a kórház orvosigazgatója, Dr. Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, Dr. Svébis Mihány, az intézmény főigazgatója, Dr. Kelemen Edit, a PIC részleg vezetője, valamint Dr. Schultheisz Judit, a Gézengúz Alapítvány alapítója és orvosigazgatója részvételével.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 14 június 2017 16:04
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449