TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Professzionális nagyszülő szolgálat és Repair Café Kecskeméten?

17
2017 jún.

Professzionális nagyszülő szolgálat és Repair Café Kecskeméten?

 

Csak két dolog abból a remek kezdeményezésből, amely hamarosan megvalósulhat Kecskeméten. Rajtunk múlik, és csupán egy kérdőív kitöltésébe kerül. Kecskeméten elsőként elindul egy generációkon átívelő kezdeményezés, egy 3 éves mintaprogram CédrusNet névvel, amely a szeniorok, azaz az 50 év felettiek tudásának, idő és tapasztalati tőkéjének hasznosítását tűzte ki célül.

 

 


 

Szeniorok. Ritkán használjuk ezt a szót Magyarországon, pedig méltóságot ad az 50 év feletti generációknak. Méltóságot, mert rengeteg tudás és élettapasztalat halmozódott fel bennük, ami nekünk, fiatalabbaknak legtöbbször fel sem tűnik felgyorsult, agyondigitalizált világunkban, csak a digitális hiányosságaikat látjuk. Manapság hiánycikk a "slow life", a türelem, a megfontoltság, ami bennük megvan, bennünk csak "nyomokban tartalmazhat" jelzővel illethetjük ezeket az értékeket.

A Kecskemétre szabott program egy online kérdőívvel veszi kezdetét, amelyben a te véleményedre is kíváncsiak, ha 30-49 év közötti, gyermekkel rendelkező kecskeméti lakos vagy. A kérdőív kitöltése csak néhány percet vesz igénybe, június 20-ig tölthető ki!

 

Kérdőív itt

 A CédrusNet programról

A program célja, hogy erősödjön generációk közötti szolidaritás, nőjön az életkornak megfelelő munkakínálat, az idősödő polgárok méltósággal, anyagi, érzelmi biztonságban élhessék az egyre hosszabbra nyúló idősödés korát, mindezt nem öncélúan, hanem a fiatalabb generációkkal szoros együttműködésben.

A kérdőívezés egyik célja, hogy feltárja, adaptálja a helyi keresleti és kínálati oldal elvárásait, megtalálja azokat a társadalmi innovációkat, melyek bevezetésével a város képes hatékonyan kezelni, használni az idősödő táradalomban rejlő erőforrásokat.


A kérdőív 3 szakaszból áll és a kitöltés előrehaladását a lap alján tudja követni. A válaszokat a rendszer automatikusan rögzíti, de azok elküldése a szerverre csak a 3. szakasz végén látható "Küldés"/"Submit" gomb megnyomása után történik meg.

Az adatok feldolgozása statisztikai módszerekkel történik, személyes adatokat, illetve a válaszadó személyének azonosítására alkalmas kérdéseket nem teszünk fel. A kérdőívek és a válaszokból generált adatbázis tárolása a CédrusNet program irodájában történik (1022 Budapest, Bimbó út 41.).

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: vasárnap, 18 június 2017 11:44
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449