TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Gubafüggők lettünk!

03
2017 júl.


Valami van a levegőben Kecskeméten. Talán változásnak hívják. Az igaz, hogy nem lesz futókör a Gyenes téren, és nehezen jönnek össze a kutyajátszóterek, de vegyük észre a jót is! Az unalomig ismert tömegrendezvények mellett helyet követelnek maguknak újhullámos események. Előbb a Szigma falai közé költözött élet (J)Összművészeti Együttlét formájában, most hétvégén, vasárnap pedig a Guba Park adott helyett össznépi családi piknikezésnek.



Guba Park. Egy szimpla játszótér a Vacsiközben, némi ligetes beütéssel. A kecskemétiek 98 százalékának lövése sincs, hol van (bevallom, én is kalandoztam egyet a Vacsiközben, mire odataláltunkértünk).

Érdemes lesz megnézni a helyet a térképen, mert eséllyel pályázik a város legbájosabb családi eseménye címre. Pedig ahogy a Szigma, úgy a családi piknik sem volt kitömve egy zsák pénzzel, de a lelkesedés és elvhűség mégis klasszis teljesítményt nyújtott elsőre is.

Mégis hogy jön az elvhűség egy családi piknikhez? A szervező Szilva Egyesület nem adta el a lelkét az ördögnek, olcsó, bazári hangulat helyett inkább a helyes, értékes programokra koncentráltak. Persze kellettek ehhez a támogatók (Metlife Biztosító, Kecskemét Megyei Jogú város, Falusi Cukrászat, Jampolo, First Step Futóiskola, Falusi Cukrászat, Eurokult Egyesület, Maria Bloom), akik megteremtették a hátteret az ingyenes programokhoz, így aztán anyagi csőd fenyegetése nélkül élvezhettük a programokat, amiben nem volt hiány.

 



Családi váltófutással indult a piknik, majd színpadi programokkal folytatódott, ahol a zenéé volt a főszerep: a Leskowsky Hangszergyűjtemény interaktív hangszerbemutatója, Maria Bloom zenés baba-mama angol foglalkozása, Sevecsek Béla relax koncertje (közben jóga Berényi Zsuzsival), a Smiley tánciskola bemutatója, a Lóca zenekar gyermekkoncertje és végül a Resti Kornél koncert garantálta az alaphangulatot.

 

 

 

Bartha Tóni csúzlizdája mindent vitt a gyerkőcöknél, akik kitartóan álltak sorba akár fél órát is, csakhogy dióval mellbe lőhessék az ördögöt. (A mieink aztán óriási vízi csatát vívtak az unokatesókkal a csúzlizdában nyert vízipisztolyokkal.)

 


A Metlife jóvoltából rengeteg kipirosodott arcú pillangókisasszony és pókember közlekedett a Guba parkban, lévén az arcfestés és ugrálóvár is tuti befutónak bizonyult az aprónépek körében. A biztosítótársaság a felnőtteket egészségsátorral és állapotfelméréssel várta.

 

 



A legkisebb kalandorok Ladányi Kovács Zoltán Mia nevű shetlandi pónijával körbelovagolták, a nagyobbak pedig körbekarikázták a Guba parkot Leskowsky Albert különeleges kerékpárjaival. A gasztrofanatikusok mentateát és fűszeres almaecetet készítettek Bérces Dórival, a könyvmolyok pedig a Kóborló könyvesbolt utazó antikváriumában vadászhattak kincsekre. A névadó helyszínhez méltóan mákosguba-versenyre is sor került, ahol sikerült elcsípnünk a második helyet, de a közönségdíjat megszavazták nekünk a piknikplédünknél mákosgubáért sorakozó ismeretlenek és ismerősök. :)

 

 

Aki nem hozott magával elemózsiát, az Trecskó Móniék kemencés tejespitéjéből, medvehagymás kenyérlángosából és barackos limonádéjából tölthette fel az energiaraktárait.

A kreativitásunk sem maradt parlagon a pikniken, a caraWonga jóvoltából filc háromszögekből keltek életre mandalák, míg a Mihály Kertje Waldorf Iskola sátoránál természetes anyagokból készültek az alkotások.

Ilyen volt a családi piknik a Guba parkban.

Köszönet Madla Anettnek és Szilágyi Áronnak a kezdeményezésért.

Jövőre veletek ugyanitt?

 

KÉPGALÉRIA

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 03 július 2017 17:39
Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449