TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Ad hoc cicamentő kommandót alakítottunk Manka megmentéséért
07
2017 júl.

Ad hoc cicamentő kommandót alakítottunk Manka megmentéséértLételemünk a segítségnyújtás embereknek, állatoknak egyaránt. Sokszor médiumként csak annyiban vesszük ki a részünket egy akcióban, hogy népszerűsítjük, máskor mi magunk is beszállunk. Most épp egy kiscica sorsát viseltük a szívünkön, és igyekeztünk megtenni minden tőlünk telhetőt a túléléséért.

 

Rögtön hangsúlyoznánk, az érdem csak kis százalékban a miénk! No, de kezdjük az elején… Pünkösdhétfőn este idegen szám villant fel Andi telefonjának kijelzőjén. Egy nagykőrösi hölgy hívta, hogy a cicájával kapcsolatban kérne segítséget, mert úgy tudja, hogy mi ezzel foglalkozunk. Hamar kiderült, hogy ez téves hívás. Aztán Andit nem hagyta nyugodni a dolog, hogy biztosan összetévesztettek bennünket a Kecskméti Cicamentőkkel, akikről írtunk nemrégiben. Gyorsan visszahívta a hölgyet, és kiderült, hogy a kéthetes kiscicáját nem táplálja a mamája, nekik viszont a munka mellett nincs idejük néhány óránként tápszerezni. Tekintettel a zsenge korára, egyébként sem túl jók mamacica nélkül a kilátások.

 A pár másodperces brainstorminggal első körben odáig jutottunk, hogy a sztorit megosztottuk a privát Facebook oldalunkon, majd megkértük a Kecskeméti Cicamentőket és a menhelyet, hogy tegyék meg ugyanezt. Általuk rengeteg emberhez jutott el a felhívásunk, hogy anyacicát keresünk a kis szőrgombócnak.

Másnap reggel mégis úgy tűnt, nem lesz befogadó macsek és család. Gondolkodás nélkül vágtam rá, nincs mit tenni, a rugalmas időbeosztásom mellé végül is bevállalható a pótmamáskodás. Rutinom van, etettem már fecskendővel kismacskát, akinek ebből mindössze annyi hátránya származott, hogy nem tanult meg lefetyelni, ezért mindig kiröhögtük, amikor szerencsétlenül harapdálta a tejet, és a végén természetesen csöpögött a bajuszáról, mint a rajzfilmekben. Gondolatban tehát már át is szerveztem az életünket a hétre, közben Manka útra kelt felénk aggódó gazdájával.

 

 

Ekkor jött a mindenki számára kedvező fordulat a történetben, amikor is jelentkezett egy kedves ismerősünk Néri személyében, hogy szerinte az ő anyacicája befogadná a kis árvát. Gyors útvonalmódosítás következett, Manka Kecskemét helyett Kadafalvára robogott. Az ideiglenes örökbefogadási procedúra nem tartott tovább néhány szemvillanásnál, a gondos mama egyből kezelésbe vette a mini jövevényt: rögtön ment a szopizás, mosdatás, dorombolás, dagasztás. Tele pocakkal pedig kezdődhetett a játék a tejtesóval, aztán ebben kifáradva az összebújós szieszta.

Manka közel egy hónapig élvezte Nériék vendégszeretetét, a napokban viszont már Nagykőrösön csíntalankodik gazdija, Niki örömére.

 Némi hiányérzetünk támadt, hogy amikor már rákészültünk a cicázásra, mégsem élhettük ki dögönyözős, gondoskodós, simogatós vágyainkat, de persze tudjuk, hogy így kerek a történet, Mankával a legjobb dolog történt: lett anyukája. Nekünk pedig megmaradt az öröm, hogy végigkövethettük, hogyan formálódik kiskamasz cicussá az a kis maroknyi szürke szőrgombóc - és persze azért egyszer csak megszeretgettem én is!

Nikinek köszönjük, hogy minden követ megmozgatott cicája megmentéséért, Nérinek pedig azt köszönjük, hogy boldogan vállalta az átmeneti létszámnövekedést.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 07 július 2017 09:26
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449