TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Se hús, se szakács: lassan Kecskeméten is lasszóval fogják a munkavállalókat
14
2017 aug.

Se hús, se szakács: lassan Kecskeméten is lasszóval fogják a munkavállalókat

 

Nincs elég munkavállaló a balatoni főszezon idején, állítólag az is elég egy-egy pozícióhoz, ha van két keze, és két lába az illetőnek - harsogja az országos média  hetek óta. Nos, nem akarlak elkeseríteni benneteket, de Kecskeméten is hasonló a helyzet. Íme három sztori, ami nem Balatonon történt meg, hanem Kecskeméten. A forrás abszolút autentikus, merthogy velem esett meg mindhárom dolog, méghozzá három egymást követő nap. Sokkoló élmények.

 

 Szerda

A helyszín egy kecskeméti hipermarket. A hentespultnál töltöttem el röpke húsz percet. Kilóméterhosszú a pult, talán a leghoszabb hentespult Kecskeméten. Baromfi-, sertés- és marhahúsok várnák gazdáikat, de csak egyetlen szerencsételen hentes próbálja kielégíteni a vásárlók rohamát a két részlegre tagolt hentesbirodalomban. Rohangál a szerencsétlen a kétlábú és négylábú jószágok alkatrészei között, a vevők meg forgatják a szemüket türelmetlenségükben. Sebaj, ez idő alatt legalább a gyerekek kiélték a kertes ház utáni sóvárgásukat a kiállított hintán és egyéb kerti alkalmatosságokon.

 

 

Csütörtök

A helyszín Kecskemét belvárosa. Próbálok laza, vagány anya lenni. A piaci beszerzőkörút után a vasútállomás előtti park játszóterén (Katona József park) gyűjthetnek élményeket a lányok, mert nem töltöm az időt főzéssel (a parkolásról is tudnék írni egy karcolatot...). Oh igen, nagyvilági nők leszünk, étteremben eszünk. A Facebookon lecsekkolom a közeli menő és dizájnos hely ebédmenüjét, a csajok is örülnek a halas fogásnak.

Pontban déli 12-kor belépünk az étterembe. Gyanúsan üres. Nem létezik, hogy ennyire kiürült a város, gondolom magamban, de azért keresek egy szimpatikus asztalt, a csajok pedig megrohamozzák a gyereksarkot. A pultos srác mindeközben hangosan telefonál. Hallgatóznom sem kell, hogy vegyem az adást. - Most mit csináljak? Már két asztal elment, mert még nincs szakács. X nem jött be dolgozni.

Szívbe késdöfés - köszi a szóképért Geszti Péter, a nagyvilági életérzés a porba hullik. Gyorsan megemlítem a srácnak, hogy mi is ebédelni jöttünk, szakács hiányában viszont okafogyottá válik az ottlétünk. Gyorsan tovább is adja telefonon az infót: - Tessék, a harmadik asztal is elment.

Szerencsére a közeli, cseppet sem dizájnos, ellenben bájosan retró étteremben kapunk ebédet.

 Péntek

A helyszín egy forgalmas kecskeméti szupermarket este fél nyolckor. Már megint egy hentespult. (Tudom, öreg hiba, de mégis.) Ácsorgok néhány perce előtte, amikor megjelenik egy fiatal lány, aki a kasszában szokott ülni általában.

- Ne haragudj, nem vettem észre, hogy itt vagy. Mit adhatok?

- Tarját szeretnék kérni, hat szeletet. Abból a középsőből.

- Hú, én abból kettőt sem fogok tudni vágni neked.

- Nem baj, ha kevesebb jön ki belőle, majd vágsz a másikból.

- Az a baj, hogy nem tudok tarját vágni.

Majd az 50 kilós pénztáros lány felemeli a bazi nagy bárdot, és megpróbálja legyűrni a sertés gerincét inkább kevesebb, mint több sikerrel. Miután konstatálja az eredményt egy szelet után, a felvágottas pultban dolgozó középkorú kolléganő segítségét kéri.

Én közben próbálok nagyon jó fej lenni. Kérdezgetem, hogy miért nem pasi van a hentespultban.

- Á, már régóta nincs pasi nálunk, csak nők dolgoznak a boltban. Mindig mondom a főnöknek, hogy ne rakjon a hentespultba, én nem eszem húst.

Közben megérkezik a kolléganő, aki gyorsan összecsapkodja a tarját, majd visszamegy a saját hídfőállására. A pénztáros kislány becsomagolja a hat szelet tarjámat. Amíg a kosaramba rendezem a húst, érkezik egy házaspár a hentespulthoz.

- Jó napot kívánok! Mit adhatok?

- Csontos tarját szeretnék szeletelve.

Ránézek a lányra, összeröhögünk. Ha nem volna köztünk a véres húsokkal teli testes pult, esküszöm, megölelném. Búcsúzóul csak annyit mondok a bennem lévő összes pozitív energiát rásugározva: Hajrá!


Az élet írta. Nem a Balatonon. Kecskeméten.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 14 augusztus 2017 17:31
Értékelés:
(14 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449