TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Jótékonykodj a hangoddal!

22
2017 aug.

 

Most nemcsak kedvtelés lehet az olvasás, hanem hasznos tevékenység is egyben: az irodalomkedvelő látássérültek számára segíthetünk hangoskönyveket készíteni.

 

Jelentkezhet bárki kortól, nemtől, lakhelytől függetlenül. Az egyetlen kikötés, hogy legyen mivel rögzítenie a felolvasást. Diktafon, mikrofon vagy akár egy okostelefon hangfelvevője is megfelelő lehet.

 

 

Bármilyen könyvet választhatsz, amit szeretsz, és ott várakozik a könyvespolcodon, vagy hozzá tudsz jutni ismerősöktől, könyvtárból, stb. Nincs témamegkötés, bár mivel a legtöbb klasszikus már megvan a gyűjteményben, azokat célszerű kerülni, míg a 2005 utáni könyvekre nagyobb szükség van. Novellagyűjtemények vagy verseskötetek, illetve saját művek ugyancsak színesíthetik a listát. Egy a fontos, csak teljes művek felolvasását fogadnak el, részleteket nem, illetve más sem fejezheti be helyettünk, amit elkezdtünk.

A felolvasott könyveket CD-re írják, amik forgalomba nem kerülnek. Tehát teljesen legálisan működik a kezdeményezés, ugyanis kizárólag a látássérültek fogják hallgatni és használni az anyagot. Az akció jótékonysági, így a felolvasókat nem illeti meg honorárium, csak a sok-sok hála. Felvételi egy másfél perces próbaolvasás anyaga.

 

Kontakt: Helle Maximilian, akit e-mailen (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy Facebook oldalán keresztül lehet elérni.

A társaság Facebook oldala

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 22 augusztus 2017 15:26
Értékelés:
(7 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449