TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Így lesz boldog a babavárás és pozitív a szülés élménye

24
2017 aug.

Így lesz boldog a babavárás és pozitív a szülés élménye

 

Sajnos még manapság is kevés olyan nővel találkozunk, aki kellemes emlékként őrzi a szülés mozzanatait. Pedig örömteli és könnyed is lehet, ezért ismét együtt hangolódtak a kecskeméti kismamák és kispapák a nagy napra a Boldog babavárás - pozitív szülés tanfolyamon, Kovács-Dandi Csilla segítő szárnyai alatt.

 

 

 

Kórházi protokolltól a babamasszázsig mindenről szó esett a tanfolyamon, ami a pozitív ráhangolásnak, bátorításnak és az anyák támogatásának elengedhetetlen eleme a várandósság alatt. Noha a fő cél a fizikai, mentális és lelki felkészülés, nem elhanyagolható az a családias, jó hangulatú légkör sem, ami végigkíséri az összejöveteleket és összekovácsolja a párokat.

 

 

Az első nap információáradattal szolgált a leendő szülőknek, beszélgettek a kórházról, a lehetőségekről, a szülésznőről, a dúla feladatköreiről. Közben a kismamák feltehették az összes dilemmát jelentő kérdésüket. Ezután elsajátíthattak az ellazulást segítő jóga- és légzésgyakorlatokat.

A második napon megismerkedhettek Szénási Rita szülésznő-bábával, aki a szülés folyamatának részleteibe kalauzolta a résztvevőket, majd a páros vajúdó pozíciókat is kipróbálták a segítségével.

 

 

Interaktív feladatokkal hangolódtak a kismamák, kispapák az utolsó napra, amikor is már-már kezükben érezhették a várva várt családtagot. Csilla megtanította, hogyan tudják majd a mini ujjacskákat és a baba minden porcikáját mondókákra átmasszírozni. Körüljárták a szoptatás témáját Csilla tapasztalataira hagyatkozva, majd mindenki a saját fantáziavilágába utazott, ugyanis a feladat az ideális szülés élményének lerajzolása volt. Sziporkáztak az apukák, szárnyaltak az anyukák, igazi mesterművek és örök emlékek születtek - most még csak papíron. Az útravaló szertartás megkoronázta a tanfolyamot, a pozitív energiák összekapcsolták a párokat: az otthon színezett mandalákkal jókívánságokat mondtak egymásnak. Végezetül összebújva, összekapcsolódva a relaxáció közben, megízlelhették a családdá válás egységélményét.

Azt gondoltuk, az apukák inkább kimaradnak az efféle összejövetelekből, de épp ellenkezőleg, nagyon is aktív szereplői voltak a tanfolyamnak. Eredetileg nem voltak hivatalosak a zárónapra, csak a bábás felkészítőre, de aztán bekéredzkedtek, Csilla és a kismamák pedig természetesen szívesen fogadták őket.

 

 

“Ez volt az első alkalom, hogy apukák is jöttek a tanfolyamra. Eddig úgy voltam vele, ha valakinek esetleg nem tud ott lenni a párja, ne érezze kényelmetlenül magát. Viszont rá kellett jönnöm, hogy be kell vonni az apákat, és az interaktív programokkal ez nem is nehéz. Az anyukák egészen másképp ragyogtak ezúttal, több visszajelzést kaptam, milyen jó kis párkapcsolati tréning volt egyúttal a tanfolyam” - mondta Csilla, aki szerint az apukák is sokat tanulnak a felkészítés során. “Egyre divatosabb az apás szülés, így nekik is fontos tudni, hogyan tudják támogatni párjukat a nagy napon, mi az a tárház, amiből gazdálkodhatnak. Ugyancsak nagyon fontos, hogy a kispapák bátor és felkészült támaszként viselkedjenek a szülőszobán, erre is rá tudunk itt segíteni.”

 

Vélemények

 

Kismamák:

 

"A kérdések, amelyek egy leendő anya fejében megfogalmazódnak, itt válaszra találnak. Helyet kapnak az apák, és nem érzi magát ettől senki zárkózottnak."

"Inspiráló, pozitív, segít, hogy a félelem helyett megjelenjen az örömteli várakozás érzése, és csodaként gondoljunk a terhességre, a szülésre és a születésre. Ezt nagyon köszönöm!"

 

Kispapák:

 

"Rengeteg pozitív gondolatot, érzést kaptam, köszönöm!"

"Milyen nagyszerű, hogy mindez a bölcsesség és tapasztalat mint kincs, számunkra elérhető. Köszönjük a szeretetteli tolmácsolását, közvetítését, és a közösséget, ami otthonossá és bensőségessé tette mindezt."

 

 

 

 

Hasznos tudnivalók a Boldog babavárás - pozitív szülés tanfolyamról

 

  • Ekkor indul legközelebb: október
  • Helyszín: Ananda Jógastúdió, Kecskemét, Hoffmann János u. 4.
  • Ekkortól ajánlott: a várandósságban betöltött 14. hét (nemcsak első babát várók mehetnek)
  • Létszám: maximum 10 kismama
  • Időtartam: 3x2 óra
  • Honlap
  • Kovács-Dandi Csilla elérhetőségei: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 06-30/445-10-59

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 24 augusztus 2017 17:50
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449