TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Kukkants bele az idei IKEA katalógusba!
25
2017 aug.

Kukkants bele az idei IKEA katalógusba!

 

Nekünk már van friss, ropogós példányunk, amiből kiderül, mik az idei trendek.

 

 

 

A lakberendezést kedvelők és maga a lakberendező szakma is izgatottan várja minden évben az új IKEA katalógus megjelenését. Nem volt ez idén sem másképp, de számomra meglepetés is vegyült a várakozásba. Ebben az évben ugyanis személyesen vehettem részt az IKEA Örs vezér téri áruházában, a katalógusbemutatón.

Önmagában az is meglehetősen izgalmas dolog, ha az ember lánya zárás után mászkálhat a kedvenc áruházában, a parkolóban pedig addig sosem látott helydömpinggel találkozik, de az est fénypontja természetesen nem ez volt. Finom üdvözlő italokkal, különféle apró falatokkal, magokkal fogadtak minket, majd 21 órakor megkezdődött a bemutató. A végén saját katalógus címlappal gazdagodtunk.

 

 

A 2018-as katalógusban a hangsúly a családi- és a társasági élet központján, a nappalin van. A mai modern nappalik többféle funkciót szolgálnak ki, a kikapcsolódástól kezdve a közös ünnepeken át akár a hobbi tevékenységekig. Ha szeretnénk, használhatjuk tánctérnek, stúdiónak vagy egyszerűen csak pihenésre.

 

 

Az IKEA több otthon felmérést is készített, és ebből az derült ki, hogy a magyarok nagy része elégedett az otthonával. Nagyobb változtatásokra kevesen vállalkoznak, de kisebb változtatásokat szívesen vinnének véghez, főleg a nappaliban és a konyhában. A kutatásból az is kiderült, hogy mi zavar minket a leginkább: a padlóra morzsálás és a szerteszét hagyott ruhák.

A bemutatón előadóként szerepelt Szvetelszky Zsuzsa szociológus, akitől megtudtuk, mi, magyarok nagyon nehezen változtatunk, és a változásra csekély igénnyel rendelkezünk. Nem alakítunk ki megfelelő tereket, pláne nem rövid időre. Pedig a gyermekek életkorához igazodva más élettérre van szüksége egy óvodás korúnak és merőben másra egy kiskamasznak.

 

 

Az új katalógus a nappalira fókuszáló új termékeken kívül – ilyenek az új VIMLE kanapé, a hordozható VUKU gardrób, vagy a STRANDMON fotel – több sztártervező termékeit is elérhetővé teszi számunkra. Ezeket a darabokat Tom Dixon, Bea Akerlund vagy a Hay bevonásával készítették. Tom Dixon milliós kanapéi helyett elérhető, mégis hozzá köthető bútort vásárolhatunk. Bea Akerlundról pedig mindent elmond, hogy Madonnát, Beyoncét és Lady Gagát is öltöztette már, hamarosan pedig nálunk is elérhetők lesznek az Omedelbar kollekció darabjai.

Lakberendezőként picit más szemmel tekintem át évről évre az IKEA kínálatát. Egyfelől az áruház dél-svédországi erdőségekből származása alaposan meghatározza a termékek fő – természetesen skandináv – stílusjegyeit, másfelől a nemzetközi tervezőgárdának köszönhetően többféle stílusú enteriőrbe beilleszthetők a termékei. Már régóta nem lehet beskatulyázni az IKEA-t (hmm skatulya…az alapító Ingvar Kamprad 5 évesen kezdett el gyufákat árulni, és lám, hová fejlődött vállalkozóként az évek során ;-) ), tervezhetünk minimál vagy vintage jellegű otthont, lehet célunk az urbanista, de akár a vidéki élettér megteremtése, egy biztos: az IKEA-ban minden stílushoz találunk majd bútort, dekorációt vagy kiegészítőt. Azt hiszem, ebben rejlik a szerethetősége. Mindenki megtalálja a maga szeletét a kínálatból, függetlenül a pénztárca vastagságától vagy az igények különbözőségétől. Nekem a 2018-as katalógus meghozta a pasztellszíneket és eltörölte a „steril” jellegű enteriőröket. Már a soroksári áruházban is megfigyeltem, milyen bátran használják a tervezők/enteriőrstylistok a sötétebb tónusokat a nagy felületeken, mintegy alapként. Idén az ősz közeledtével főleg a kék és zöld árnyalatai lettek a falszínek, nem félve attól, hogy komor hangulatot kapnak eredményként. Az üde sárga színek, a tobzódó virág- és levélminták hívogatóvá, otthonossá teszik az elsőre merésznek tűnő, mély színekkel megalapozott enteriőrt. Egy lakberendezőnek pedig külön öröm, ha a színek és a minták adta végtelen lehetőségek tárházából alkothat.

 

 

Aki kezébe veszi a 2018-as katalógust, 14 történeten keresztül, a mindennapokból vett példák segítségével jut optimális lakberendezési megoldásokhoz. Minden egyes oldala azt sugallja, hogy merjük kihozni a legtöbbet otthonunkból! Bátran mutassuk meg a nappalinkon keresztül, kik is vagyunk! Nem véletlen az új szlogen:

Teremts otthont mindannak, ami Te vagy!

 

 

Már nem kell sokáig várnod, hogy idén mivel varázsol el Téged az IKEA.  Augusztus 24-től elérhető a magyar nyelvű online katalógus alkalmazás az okos eszközökön, a nyomtatott forma pedig szeptember 7-től található meg az áruházakban, illetve rendelhető meg otthonunkba online. Ekkor kezdődik a kiadványok postázása is.

 

 

Merülj el az álmodozásban!

 


Szabó Rita

enteriőrtervező, home stager, Kecskemét

Lakberendeződ a facebookon

Mobil: +36209707333

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Fotók: saját, illetve IKEA PR Gallery (regisztrált felhasználóként)

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 25 augusztus 2017 09:52
Értékelés:
(11 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449