TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Ciróka-bábok gyógyítanak ezentúl a kórházban

28
2017 szept.

Ciróka-bábok gyógyítanak ezentúl a kórházban

 

A mese gyógyereje vitathatatlan, így felturbózott gyógyulás vár a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályán fekvőkre. Az egyébként is hangulatos játszószobában mostantól minden hónap utolsó szerdáján bábszínházi előadás várja őket a Ciróka jóvoltából.

 

 

A Ciróka Bábszínház 5 év szünet után tér vissza a beteg gyerkőcök nagy örömére a kórházba. Az első előadás stílszerűen ugyanaz volt, mint amivel az Izsáki úton búcsúztak: Az aranyszőrű bárány. Fülöp Joci egyszemélyes játékán hangosan kacagtak a gyerekek és a sajtótájékoztatón megjelent felnőttek, köztük mi is. A premier óriási siker volt, a végén az egyik kislány gyorsan oda is szaladt a színészhez, hogy átölelve kifejezze, mennyire hálás: “Köszönöm, hogy elmondtad nekem ezt a mesét.”. (Videórészletért görgess a bejegyzés végére!)

 

 

Pap-Szekeres Anita, a kórház ápolási igazgatója sem titkolta, a mai napig fantasztikus élmény számára, amikor gyerekeivel bábszínházba mennek, így örül, hogy a mókában ezentúl a kis betegeknek is lesz részük.

 

 

“A mese gyógyító erejét hol máshol lehetne a legjobban bizonyítani, mint a kórházban?!” - mondta Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház igazgatónője, aki azt is célnak tekinti, hogy a gyerekek játékra való nyitottságát nagyobb korban is megőrizzék, mert ezáltal a környezetükre is nyitott felnőttek válnak belőlük.

 

 

A Félegyházi Pékségnek hála a bábszínházi előadásokat finom falatok kíséretében nézhetik majd meg a gyerekek, és minden történet után maguk is alkothatnak valamit: Nagy Zsuzsa ökofüzeteibe lerajzolhatják saját olvasatukat az aktuális meséből, illetve mindig várja őket egy kis kézműveskedés. Első alkalommal mi mások készülhettek volna, mint báránykák.

 

A mesés gyógyulás lehetősége nekik köszönhető: Álomjövő - Csatos Erika, Carawonga - Gál Katalin, Füzet nélkül soha - Nagy Zsuzsanna, Bankmentor - Biró Lili és férje, Ötpötty - Szabadkai Anna, Félegyházi Pékség, World Ventures - Domján Kiss Anita, Berta József.

 

Galéria

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 28 szeptember 2017 10:13
Értékelés:
(0 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449