TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Sárgába borult a kecskeméti Méltóság mezeje: így ünnepelte a város a hospice világnapot
13
2017 okt.

Sárgába borult a kecskeméti Méltóság mezeje: így ünnepelte a város a hospice világnapot

 

8. alkalommal ültetett nárciszt péntek délután az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány sok szorgos kézzel kiegészülve. Az iskolások sárga pólóban, sárga lufikkal sorakoztak fel a Városháza és a Nagytemplom közti területen, hogy a gyógyíthatatlan betegségekben szenvedők emberi méltóságának megőrzésére hívják fel a figyelmet a hospice világnapján.

 

 

A nárcisz amellett, hogy világszerte a hospice jelképe, szimbolizálja magát az életet: tavasszal kikel, csodás sárga virág születik a kicsinyke hagymából, színpompájával megörvendeztet minket, majd átadja magát az elmúlásnak. 

 

 

Az alapítvány célja az ültetéssel hangsúlyozni, mekkora támaszt nyújt a betegségben szenvedőknek, ha van mellettük egy segítő kéz és fájdalmaikat enyhíti egy-egy ölelés, illetve hogy az emberi méltóság életünk utolsó perceiben is megőrizhető. Ebben segítenek a betegeknek már 22 éve orvosi-, pszichológiai-, szakápolási ellátással és egy jó adag emberséggel, empátiával.

 

 

A pont az ünnepség kezdetére viharossá erősödő szél hamar az égbe repítette a sárga lufikat a gyermekek kezéből. El a messzeségbe. Oda, ahova talán mindannyian tartunk.

 

Galéria:

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 13 október 2017 15:29
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449