TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Anya, várlak!
10
2017 nov.

 

Ha valaha is kacérkodtál már a gondolattal, hogy segíts olyan gyermekeken, akiket vérszerinti szülei bármilyen okból kifolyólag nem tudnak nevelni, és ízig-vérig testhezálló feladat számodra az, hogy főállású anya legyél, akkor itt a nagy lehetőség Kecskeméten! SOS-szülőket várnak!

 

“Virág már tudott beszélni, mikor hozzám került, emlékezett a csecsemőotthonra. Tudta, hogy azért került hozzánk, mert mi nagyon szeretjük a gyerekeket, és addig lesz itt, amíg anyuékhoz vissza nem kerülhet, vagy nem jön egy házaspár, aki szeretne gyereket, és nagyon fogja szeretni.” - Marika, nevelőszülő, férjével és két saját fiával a kecskeméti gyermekfaluban él, már hét gyermek örökbeadását segítette. Sok Marikára lenne szükség, mert sok kis Virág él az országban.

 

Most is él egy felhívás az SOS Gyermekfalvaknál: Kecskeméten és a 60 km-es körzetében élőket biztatnak erre a bizonyára kihívásokkal, élményekkel, érzelmi leckékkel teli, de végtelenül csodálatos és szívmelengető feladat elvállalására.

 

Megfelelsz a feltételeknek?

 

  • Szereted a gyerekeket és ég benned a segítő szándék, hogy a rossz sorsokat jóra fordítsd.
  • Elmúltál 24 éves.
  • Kecskemét környékén élsz vagy szívesen ideköltöznél.
  • Nem bánod, hogy tanulnod kell, ugyanis kötelező a nevelőszülői tanfolyam elvégzése.

 

 

Mit jelent nevelőszülőnek lenni?

 

A legfontosabb cél, hogy a gyermeknek hosszú távra biztosítsák a megnyugtató körülményeket, a szerető, gondoskodó családi hátteret. Ha a gyermek családjában megoldódnak a problémák, a gyermek visszakerülhet a vér szerinti rokonaihoz. Ha ez nem lehetséges, a gyermek örökbeadását segítik. A gyakorlat azonban az, hogy a családjából kiemelt gyermek éveket tölt a nevelőszülőnél, akár nagykorúságáig vagy még tovább is. Továbbtanulás esetén akár 25 éves koráig is élhet nevelőszülőnél a fiatal.

 

Sajátodként törődsz, gondoskodsz a rád bízott gyerek(ek) testi-lelki szükségleteikről, szükség esetén gyógykezelésre, fejlesztésekre, külön foglalkozásokra jársz vele. Kapcsolatot ápolsz a vér szerinti szülőkkel, a találkozókra elviszed a csemetét. Közben vezeted a háztartást, mint ahogyan otthon tennéd - vásárolsz, főzöl, mosol -, illetve adminisztrálsz. Csak most ezt hivatásszerűen űzöd majd, hiszen foglalkoztatási jogviszonyban részesülsz, munkádért fizetést kapsz. A költségeket pedig a gyerekek után járó havi ellátmányból fedezed majd.

 

Nyugi, nem leszel egyedül, magadra hagyva! Szabadságod idejére segítő gondoskodik a gyerekekről, illetve a feletteseid, a nevelőszülői tanácsadó, a gyám és más szakemberek segítik a mindennapjaid.

 

Mit kapsz cserébe?

 

Például örökké tartó kapcsolatokat:

 

“Tizenkét évig laktam a nevelőanyámnál, most már két éve albérletben élek, de a kapcsolatot még mindig tartom az SOS-es családommal, és ez nem is fog változni. Ma is az egyik otthonomnak Battonyát tartom, ahol Panni, az SOS-anyukám és a testvéreim laknak. Nem különböztetem meg a vér szerinti vagy az SOS-es testvéreket, nekem ők így egyben a családom” - mondja Zita, aki immár 22 éves egyetemista.

 

Jelentkezel?

 

Bemutatkozó leveled küldd a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.!

 

További információ: +36 20-417-11-29, honlap

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 11 november 2017 10:57
Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449