TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Párterápia, lakásavató és születésünnep - mozgalmas az élet a Vadaskertben

16
2017 nov.

Párterápia, lakásavató és születésünnep - mozgalmas az élet a Vadaskertben

 

A Kecskeméti Vadaskertben elkészült a fokozottan védett alaszkai fehér farkas kifutó-komplexuma, sőt, a hölgyemény egy fiatal urat is kapott maga mellé. Az apropót az ő közös életterük átadása szolgáltatta az újságírók heti természetbúvárkodásához, de aztán jól elidőzve az állatok közt új, sáros orrú, otthagyhatatlan lakóra bukkantunk, babáztunk, meg még Tóbiást is jól lakattuk (talán).

 

 

Mondhatni összkomfortos és természetközelibb lett az alaszkai fehér farkasok kifutója, noha egyelőre még csak a Vadaskert 12 éves nősténye, Nanna rója a köröket, kiélvezve a nagy teret. Párja, a 7 éves, Nyíregyházáról érkezett hím egyelőre kerítésen keresztül szemlélheti új otthonát és leendőbelijét, ugyanis még néhány napig várnak az összeengedéssel, megelőzvén az esetleges civakodásokat. A korkülönbség miatt és mivel nem egy alfajt képvisel a két farkas, utódokra nem számíthatunk, de azért a párnak ezúton kívánunk boldog együttélést!

 

A szomszédságukba hamarosan a sarki róka költözik, így a háttérben repdeső hóbaglyokkal igazi jeges hangulatba csöppenünk a Vadaskert közepén.

 

Miután megcsodáltuk a farkashölgy gyönyörű, vakító fehér bundáját, szárnysuhogások késztettek ösztönös fejlehúzásra mindenkit: Tünde, a másfél éves Harris-héja és gondozója, Norbi összeszokott párosként adtak ízelítőt a szokásos madárrepítéses programból. (Videóért görgess a cikk végére!)

 

 

Ezután újabb emlősök felé vettük az irányt: már messziről hallottuk a mindössze kétnapos ikerpár mekegését. A kameruni törpekecskéknél három ikerpár is született nemrég, velük köthettünk szorosabb barátságot, míg vissza nem kéredzkedtek a mami melegséget, biztonságot és tejet garantáló hasa alá.

 

A kontraszt kedvéért a mini kecskék után Tóbiás, a kétpúpú teve várta a csoportot, hogy mindenki kezéből elmajszoljon egy-egy szál répát - a csemegéből jutott a póniknak is. Bízunk benne, hogy mindannyian jóllakottan várták ezután a délutáni sziesztát. Megnéztük még, hogyan tengeti napjait a Vadaskert többi, szívünknek egyaránt kedves lakója. Aztán ahogy tigriséket és szurikátáékat készültünk vizitálni, egy új lakó cukisága ragadta meg a figyelmünk: Turcsi. Tokovics Tamás igazgató úrtól megtudtuk, a törpemalac rejtélyes életutat tudhat maga mögött, ugyanis egy átlagos vasárnapon turisták bukkantak rá, méghozzá Kecskemét belvárosában. Valószínűleg sosem derül ki, mit keresett ott Turcsi, és mi lett volna vele, ha megtalálói nem hívják fel a Vadaskertet, de szerencsére új otthonra lelt, és még az sem kizárt, hogy Nannához hasonlóan ő is kap maga mellé egy társat... Az majd egy másik történet lesz.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 16 november 2017 16:45
Értékelés:
(6 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449