TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Taroltak a kecskeméti hajszobrászok a magyar bajnokságon
22
2017 nov.

Taroltak a kecskeméti hajszobrászok a magyar bajnokságon

 

Extravagáns esküvői kontyot alkottak, amivel megfogták a zsűrit: Hintenberger Máté és kollégája, Csató Roland az első két helyért járó elismerést hozták haza, Kecskemétre a Magyar Fodrász Bajnokságról. Mátét, a Hintenberger Hair and Style szalon tulajdonosát kifaggattuk, mi volt a sikerük titka.

 

 

 

Hallottatok már menyasszonyról, aki 25 perc alatt végzett a fodrásznál? Mert mi nem. Pedig Mátééknak mindössze ennyi idejük volt a versenyen tökéletesíteni a megtervezett esküvői kontyot a babafejen.

 

“Stílusában egyforma frizurát készítettünk Rolival, de apró eltérések azért akadtak a kettő között. A csapatjelleg fontos ezeken a versenyeken, szerencsére tudtuk egymás teljesítményét felfelé húzni. Minden pillanatát élveztük, büszkén nézünk vissza a versenyre, jóleső gratulációkat kaptunk a zsűritagoktól.”

 

 

A Youtube-os fodrászos videókat nézve olyan könnyednek tűnik egy bonyolult frizura elkészítése is, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni a profi mozdulatok mögött megbújó hosszas, kemény munkáról. Pedig a versenyeken nincs rögtönzés, minden egyes hajszál meghatározott koreográfia része.

 

“Eddig általában két hetet készültem egy versenyre, de most, 25 évesen már magasabb szintre jutottam, és akár hónapokat is szánok a felkészülésre. Ebben nagy szerepet játszik, hogy nagyon motiváló trénerekkel kerültem szorosabb kapcsolatba. A magyar bajnokságra úgy készültem, hogy közben dolgoztam, és már elkezdtem agyalni a Night of Excellence bemutatón is, amit most hétvégén tartanak. Emellett a csapattársamat és egyben kollégámat, Rolit szintén segítettem a felkészülésben. Megfestettem két babafejet, majd begyakoroltam a versenyfrizurát. A ruhában és a hajdíszben sokat segített Bozsics Kati és Sánta Szilvi - így lett az egész egy harmonikus egység, igazi csapatmunka. Kemény munka volt, de megérte!”

 

 

Bizonyára a szívből jövő hódolat a szakma iránt meghatározó komponense Máté sikereinek. Ugyanis ha nem is tudatosan, de már gyermekkorában a fodrászkodás irányába orientálódott. A család hölgytagjainak először csak kedvelt elfoglaltságként varázsolt a hajába fonatokat, csatokat, majd később nem menekülhetett a női rokonok és barátok kívánságai elől, ezért középiskolába már célirányosan ment tanulni Székesfehérvárra. Mivel úgy érezte, szülővárosa, Lajoskomárom szűk lenne számára, Kecskemétre költözve nyitotta meg első üzletét a Piramis udvarban, majd a másodikat a Kéttemplom közben.

 

A versengés már az iskolában szimpatikus volt számára, első komolyabb fodrászversenyére 2006-ban, vagyis 14 évesen nevezett. Onnantól kezdve minden évben jöttek a megmérettetések a világ különböző pontjain. Pontos számot nem tudott nekünk mondani, hányszor zsűrizték a kreálmányait, viszont impozáns eredményeket könnyedén sorolt: a tavalyi, koreai világbajnokságról technikai számban egy 13. helyezéssel tért haza, Európa-bajnokságon pedig már dobogósként is végzett. A kupák, érmek hada a szalont díszíti, a tapasztalatok pedig a szakmai fejlődést segítik.

 

 

“Rengeteget lehet tanulni a versenyekből, például gyorsaságot - ami a szakmánkban alapelvárás -, és ez észrevétlenül is beépül a mindennapi munkámba. Ugyancsak nagyon jól fejlődik a kreativitásom, hiszen minden alkalommal igyekszem megújulni, szokatlant alkotni. Persze inspirálódni szoktam másoktól, de aztán saját, egyedi kompozíció születik, amibe belecsempészem magam.”

 

Jövőre a világbajnokságon élő modellel szeretne szerepelni, hiszen egy hús-vér nő “sokkal mutatósabb” egy babafejnél, bár Máté elárulta, nem könnyű megfelelő modellt találni: nem csupán gyönyörű, könnyen formázható hajkoronával kell rendelkeznie a tökéletes alanynak, a közös munkához elengedhetetlenek az emberi értékek is.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 22 november 2017 16:03
Értékelés:
(13 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449