TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ 1 csepp szeretet + 1 ajándékcsomag, és máris boldog egy kecskeméti nagycsalád karácsonya

24
2017 nov.

1 csepp szeretet + 1 ajándékcsomag, és máris boldog egy kecskeméti nagycsalád karácsonya

 

Pontosan egy hónap van szentestéig, úgyhogy itt az ideje a szívünket kinyitni, a lelkünket jótékonyságra hangolni! A kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete és a Malom Központ töretlen lelkesedéssel gyűjti az adományt sokadik éve a karácsonyi időszakban.

 

 

 

Tavaly 410 gyermek kapott ajándékot, 130 család részesült felajánlásokban a kecskeméti lakosság összefogásának köszönhetően. Idén újra lehetőség van megörvendeztetni kicsiket és nagyokat.

 

 

A pénteki sajtótájékoztatón és megnyitón már meg is érkeztek a gyűjtőpont első ajándékcsomagjai: elsőként Rácz József, a Malom Központ ügyvezető igazgatója és Engert Jakabné Zsuzsa, az Esélyteremtési Bizottság elnöke adta át ajándékát, illetve a Trendalelke is készült tartós élelmiszerből álló csomaggal.

 

 

Az egyesület december folyamán két hullámban juttatja el a csomagokat a családoknak, egy ünnepélyes átadó és egy hétköznapibb találkozó keretében. Fekete Lászlótól, a kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete elnökétől megtudtuk, a nagycsaládokat szó szerint kell érteni: ismernek 6 és 10 gyermeket nevelő szülőket. Azt is megosztotta velünk, az egyesület tagjai egy nagy családként tekintenek egymásra, az év folyamán közös programokat szerveznek, együtt játszanak a gyerkőcök - a közösségi házban erre rengeteg lehetőségük is akad. Mivel itt összebarátkoznak a szülők is, látják, hogy mindannyian hasonló nehézségekkel szembesülnek a mindennapokban, ezért nem érzik kellemetlennek a helyzetet, hogy támogatásra van szükségük.

 

 

Az év folyamán ugyancsak kapnak felajánlásokat többek közt a kecskeméti vállalaltoktól. Vagy épp trükkös pótnagyszülőktől: mint László mesélte, a hetényegyházi Naplemente Idősek Otthona kreatív tagjai befőttekkel szoktak hozzájárulni a nagycsaládosok éléskamráinak feltöltéséhez. A klasszikus baracklekvár és meggybefőtt mellett bátran kísérleteznek is, így született meg a Csalóka ananász fantázianévre keresztelt befőtt, melynek fő alapanyaga valójában a gyerekek által rettegett főzőtök - a cseles nagyiknak köszönhetően ezt mégis jóízűen kanalazzák.

 

 

Az adománygyűjtés mellett idén is meglep 5 nagycsaládot a Malom Központ mozijegyekkel és egyéb ajándékokkal, őket a Nagycsaládosok Egyesülete választja majd ki.

 

 

Adománygyűjtő Akció a Malom Központban

 

2017. november 24-től december 18-ig, hétfőtől szombatig 10.00-20.00, vasárnap 10.00-18.00 között

Gyűjtőpont a Malom Központ II. emeletén, a Cosmos és az IBUSZ között, a Budmillal szemben (abban a helyiségben, ahol nemrég a Ciróka, majd a Babahordozós Hét kiállítása lakott)

 

 

Milyen adományokat várnak?

 

 • tartós élelmiszert (konzerv, olaj, só, cukor, liszt, tészta stb.)
 • tisztálkodási és tisztítószereket
 • takarót
 • játékokat
 • könyveket
 • jó minőségű ruhákat

 

 

Hogyan készíthetsz csomagot?

 

 1. Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt!
 2. A cipősdobozt töltsd meg jó minőségű ajándékokkal.
 3. A dobozba NE TEGYÉL: romlandó ételeket, gyümölcsöt, folyékony dolgokat, törékeny tárgyat.
 4. Az elkészült ajándékcsomagot csomagold be színes csomagolópapírral, majd ragaszd le vagy kösd át! A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy hány éves lánynak/fiúnak szánod az ajándékot, pl. így: “fiú 12” vagy “lány 8”. Gondoljunk a kamaszokra is!
 5. A ruhaneműket nagyobb dobozban vagy zsákban is hozhatod.
 6. Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 18-ig juttasd el a Malom Központ 2. emeletén felállított gyűjtőponthoz.

 

Köszönjük, hogy adományoddal hozzájárulsz a családok megsegítéséhez!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 24 november 2017 18:16
Értékelés:
(6 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449