TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Tartoltak a kecskeméti terápiás kutyák az Ön választ, Mi segítünk pályázaton

03
2017 dec.

Tartoltak a kecskeméti terápiás kutyák az Ön választ, Mi segítünk pályázaton

 

Szokatlan látogatók jártak tegnap délután a kecskeméti nagy Tescoban. Luna, Füge, Süti, Miso, Zete, Marci és Gizmo nem karácsonyi beszerző körútra érkezett a bevásárlóközpontba, hanem pont ellenkezőleg, ők kaptak ajándékot a Tescotól, egészen pontosan 400 000 forintot. A két kecskeméti és a félegyházi áruház vásárlóinak szívébe igencsak belopták magukat a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány négylábúi, hiszen több mint 66 000 szavazatot gyűjtöttek be az áruházlánc által immár harmadszor meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” programban.

 

Az „Ön választ, mi segítünk” programban a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket.  A vásárlók 2017 októberében olyan pályázatokra szavazhattak a vásárláskor kapott zsetonokkal a kecskeméti és a kiskunfélegyházi üzletekben, amelyek a lakóhelyükön és annak környékén valósulnak meg. A 49-es körzetben, melyhez a kecskeméti és a félegyházi áruház is tartozik, az alábbi 3 szervezetre lehetett szavazni:

  • Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér - kültéri közösségi tér fejlesztése
  • Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány
  • Amatőr Királyi Szakács Klub - Életem az ételem

 

 


A terápiás ebek által begyűjtött szavazatszám országos szinten is kiemelkedő, a nyertes szervezetek közül a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány gyűjtötte a 3. legtöbb szavazatot az áruházlánc vásárlóitól országos szinten. A támogatást szimbolizáló 400 ezer forintos csekket december 2-án vette át izgatott farkcsóválás közepette a népes kutyasereg. Hálájuk jeléül mutatványokkal jutalmazták a jelen lévő gyerekeket.

 


- Számunkra az anyagi támogatásnál is nagyobb elismerés, hogy az emberek elismerik a munkánkat. Megnyugtató, hogy az emberekben még él a segíteni akarás a fogyatékossággal élő vagy beteg embertársaik iránt, ez ad erőt és kitartást a sok nehézség ellenére is, hogy folytassuk megkezdett küldetésünket, amihez ez a támogatás is nagy segítséget jelent – mesélte Dr. Juharos Ágota,  A Kutyával Egy  Mosolyért Alapítvány titkára.

 


Az alapítvány az elnyert összegből a kecskeméti autista és egyéb fogyatékossággal élő gyermekek csoportos és egyéni állatasszisztált fejlesztő óráin való részvételét,  a Megyei Kórház onkológiai és gyermekosztályán a kutyás látogatások folytatását, valamint általános iskolásoknak és családoknak kutyás élmény programok keretében a felelős állattartásról tudnivalók terjesztését finanszírozza. A kiskunfélegyházi szavazókról sem feledkeztek meg az Alapítvány vezetői: a nyereményből egy kiskunfélegyházi gyermek fejlesztését is felvállalták, akinek gyógyulásához a kutyás terápiás foglalkozásokat tartja elengedhetetlenül fontosak.

Ha olvasnál még az alapítványról:


Az alapítvány egyik legapróbb képviselőjét, Fügét már korábban is ismertük, elkísértük őt  munkába.

Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány

 

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Iratkozz fel e-magazinunkra,

csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: hétfő, 04 december 2017 06:54
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449