TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Díjazták Kecskemét fáradhatatlan őrangyalait

07
2017 dec.

Díjazták Kecskemét fáradhatatlan őrangyalait

 

Csak akkor találkozunk velük, ha baj van, de akkor óriási szükségünk van rájuk. Nem lehetnek fáradtak, figyelmük, empátiájuk az orvosokhoz hasonlóan nem lankadhat. Ők a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolói és egészségügyi dolgozói, akik közül immár negyedszer választották ki a Mindennapok angyalait december 7-én, az Otthon Moziban, a Hovány Alapítvány jóvoltából.

 

Hovány Márton 2014-ben hozta létre az alapítványt és a díjat. „Sokszor ezt a nagyon kemény munkát nagyon szerény anyagi elismerés mellett végzik ezek az emberek hivatásszerűen, hiszen sok ember számára megfizethetetlen lenne ez a fajta munka. Úgy gondoltam, mögéjük kell állnom, hiszen ők az igazi angyalok, és legszívesebben azokat segítem én is, akik maguk is sokat tesznek” - nyilatkozta Hovány Márton, a Hovány Csoport alapítója. Az alapítvány jóvoltából összesen 36 ápoló részesült – fejenként 40 ezer Ft – pénzjutalomban. A díjazottak tiszteletére minden évben egy mini koncerttel is kedveskednek, ezúttal Radics Gigi tette emlékezetessé a délutánt.

 

 

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármester asszony jóvoltából az Önkormányzat az alapítvány adományát kiegészítve a Kecskeméti Fürdőbe, az Agórába és Ifjúsági Otthonba szóló belépőkkel ajándékozta meg az egészségügyi dolgozókat.

 

 

Az elismeréseket Dr. Mester László, a Hovány Alapítvány kuratóriumi elnöke, Engert Jakabné önkormányzati képviselő asszony, Dr. Svébis Mihály főigazgató és Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató adta át az „angyaloknak”. A díjátadó műsort követően állófogadást tartottak az áldozatos munkát végző ápolók tiszteletére.

 

 

Az ünnepség moderátora idén is Harsányi Levente volt, aki minden évben örömmel eleget tesz Hovány Márton felkérésének. A műsorvezető jó néhányszor megkacagtatta a jelenlévőket, például amikor elsütötte a kicsit morbid, de ízig-vérig levis poént: „daganat vagyok, de jóindulatú”.

 

Kedves Angyalok, köszönjük, hogy vagytok nekünk! Gratulálunk és kitartást kívánunk a mindennapok lelki, fizikai kihívásaihoz! 

 

Galéria:

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 07 december 2017 18:08
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449