TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Kecskemét a tesztalany - szuper nagyik és jószomszédok kerestetnek
18
2017 dec.

Kecskemét a tesztalany - szuper nagyik és jószomszédok kerestetnek

 

Kecskeméten elsőként indul egy generációkon átívelő kezdeményezés: a mintaprogram a CédrusNet nevet kapta, és a szeniorok, azaz az 50 év felettiek tudásának, idő és tapasztalati tőkéjének hasznosítását tűzte ki céljául. Sok szenior nem riad meg az élethosszig tartó tanulástól, sőt, kedvet éreznek második vagy akár harmadik karrier indításához. Vannak, akik olyan nagyszülőkké akarnak válni, akik értik a digitális kütyük csínját-bínját, így értékes és biztonságos támaszai lehetnek e téren is az unokáiknak, vagy netán önkéneteskedni szeretnének, esetleg a várost előrevivő és a mindennapjainkat jobbá tevő terveken elmélkednének, és persze az sem kizárt, hogy jövedelemre tennének szert. Mindezt lehetővé teszi a CédrusNet, melynek modell-kísérlete az Önkormányzat támogatásával 2018 januárjában Kecskeméten kezdődik el.

 

Idősödő társadalom – a jövő egyik legnagyobb kihívása

 

Egy 2017-ben végzett kutatás megerősítette, hogy az idősödő Kecskemét jellemzői hasonlóak az európai és magyarországi képhez: az 50 év feletti lakosság aránya már most 36 %, de 2030-ra várhatóan minden második kecskeméti lakos 50 év feletti lesz. A város 30 ezer háztartásából 14 ezerben élnek időskorúak. Az idősek arányának rohamos növekedése veszélyesen nagy nyomást gyakorol a szociális rendszerekre, mindenekelőtt a nyugdíjellátásra és az egészségügyre.

 

A 60-64 éves korosztály munkaerő-piaci aktivitása jelentéktelen (a valódi munkavállalók aránya 6,2%), a nyugdíjasok döntő többségének 3 évnél is régebben volt utoljára munkahelye, így esetükben a munkavállalói készségek jelentős mértékű gyengüléséről beszélhetünk. A munkahelyen „ idősödő” 50-es korosztály egyre nehezebben tart lépést a gyorsan változó követelményekkel. A súlyos szakemberhiánnyal küszködő cégeknek új módszerekre van szükségük idősödő munkatársaik megtartására és a már nyugdíjasok reaktiválására. A helyi szakemberek a kecskeméti 60+ korosztály negyedét, harmadát aktivizálhatónak tartják. Az idősödő korosztály jelenlegi foglalkoztatása tehát minimum megduplázható.

 

Probléma helyett lehetőség

 

A CédrusNet program célja, hogy erősödjön generációk közötti szolidaritás, nőjön az életkornak megfelelő munkakínálat, az idősödő polgárok méltósággal, anyagi, érzelmi biztonságban élhessék az egyre hosszabbra nyúló idősödés korát, mindezt nem öncélúan, hanem a fiatalabb generációkkal szoros együttműködésben.

 

Ehhez azonban változásokat kell elérni a közgondolkodásban, le kell bontani az idősödőkkel kapcsolatos negatív sztereotípiákat (még az érintettek körében is). Másként kell gondolkodni a munkáról, a nyugdíjas létről, közösségi kapcsolatokról és egyéni felelősségekről. Az élethosszig tartó tanulás követelménye mellett az élethosszig tartó munkavégzésre is készülni kell.

 

A koncepció a piaci mellett a társadalmi szükségletek piacára irányítja a tartalék humán erőforrást. Ökoszisztémában gondolkodik, a fejlesztéseket a helyi szakpolitikákba és más helyi fejlesztésekbe bevonhatóan tervezi meg, de kihasználja az országos társadalompolitikai törekvéseket is. Bevonja a piac szereplőit is a munkahelyi kísérletekbe, új tartalmú társadalmi felelősségvállalási programokba.

 

Kecskemét a tesztalany

 

E társadalmi innováció első, valós helyzetben történő modell-kísérlete az önkormányzat támogatásával 2018 januárjában Kecskeméten kezdődik el. Az erre a célra létrejövő CédrusNet Kecskemét iroda fenntarthatósági szempontokkal tervezi a mintaprogramokat, hatásukat folyamatosan vizsgálja, értékeli és a kísérleti szakaszt követően terjesztésre ajánlja. A CédrusNet Program innovációs és kommunikációs térben működik: VárosLabornak (CityLab) nevezik ezt a megoldást, mert a városi élet megújítását, az életminőség javítását segítő elképzelések kidolgozásának és megvalósításának eszköze, helyszíne.

 

Szuper Nagyikat és Jószomszédokat képeznek!

 

Az 5 elsőként induló kísérleti program:

 

  1. Szenior Szakemberek Adatbázis: A munkát keresők tudásának, sokféle tapasztalatinak adatbázisba rendezése és új szemléletű közvetítése a kecskeméti és városkörnyéki munkáltatókhoz. 
  2. Szuper Nagyi és Hivatásos Nagyszülő: A kísérleti tanfolyam résztvevői a családdal és a gyerekekkel kapcsolatos legkorszerűbb ismereteket sajátítják el, hogy azokkal a saját családjukat segítsék, vagy hivatásos nagyszülőként munkát vállaljanak. 
  3. Jószomszéd-háló: Hozzájárul ahhoz, hogy egy kisebb-nagyobb lakókörnyezetben élők igazi, egymásra figyelő, egymást segítő, az egyén, a csoport és a lakókörnyezet fejlődését is támogató közösséggé váljanak, ami a teljes itt élő lakosság életminőségét pozitívan befolyásolja. Ez nemzetközi minta, népszerű, jó társadalmi gyakorlat. 
  4. Szenior Innovációs Klub: Szenior szakemberek, szakértők közössége, akik szívesen gondolkodnak, dolgoznak társadalmi és üzleti problémák megoldásán. Ez nem csak személyes hasznosság élményt jelent a résztvevőknek, hanem a szűkebb-tágabb közösséget szolgálja és erős közösséget kovácsol.
  5. Cédruskörök: Mintaadó, új életmódot, új normákat képviselő, terjesztő, hasznos közösségi tevékenységet folytató csoportok megalakulása, melyek megismerik, megértik az idősödő társadalom konfliktusait, abban a személyes cselekvés tereit és motiválni képesek társaikat.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 18 december 2017 20:39
Értékelés:
(9 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449