TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Ilyen volt a Kecsap-karácsony: várakozó tekintetek, mézeskalács illatfelhő, ajándékhalom, örömzenélés
19
2017 dec.

Ilyen volt a Kecsap-karácsony: várakozó tekintetek, mézeskalács illatfelhő, ajándékhalom, örömzenélés

 

Az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány (Kecsap) meghitt karácsonyi ünneplésre hívta az általuk támogatott családokat. A Wojtyla Ház által biztosított teremben 9 család és közel 30 gyerkőc ünnepelte együtt a karácsonyt - természetesen a Jézuska mindenkinek elhozta a vágyott ajándékot, de a frissen sült mézeskalács ugyancsak nagy sikert aratott.

 

 

A hagyományokat folytatva, a Kecsap Facebook oldalán az elmúlt időszakban ismét lehetett jelentkezni karácsonyi angyalnak: a rászoruló gyermekek kívánságait gyűjtötték össze az alapítvány munkatársai, amiket aztán megosztottak követőikkel a közösségi oldalon. Nehéz bejutni a karácsonyi angyalok közé, előfordult, hogy 5 perc alatt elfogytak a teljesítendő kívánságok, de fél óránál tovább egy kérés sem maradt angyal nélkül. A játékok, sportfelszerelések és egyéb ajándékok mellett nagyobb mennységű olaj és cukor formájában is érkezett felajánlás a kecskeméti alapítvány számára.

 

 

Az ajándékcsomagokat egy bensőséges ünnepség keretében kapták meg a kicsik és nagyok. A Kecsap tagjai frissen sült, illatos, szeretetenergiával teli mézeskaláccsal, szendvicsekkel és forró teával várták a családokat. Akadt, aki még az ajándékát átvenni is mézeskaláccsal a kezében ballagott ki. 

 

 

Dr. Szabóné Csikai Ágnes, a Ringató foglalkozások vezetője gitárjával és kottával érkezett az ünnepségre, így a közös éneklés tökéletessé varázsolta a karácsonyi hangulatot.  A támogatók, médiapartnerek sem távoztak üres kézzel: Szőke Ildikó meseszép karácsonyi hűtőmágnesei fognak minket emlékeztetni az ünnepség lélekemelő pillanataira.

 

A jósággépezet nem áll le az év vége felé sem

 

A Kecskeméti NKSE licitet indított, a Győri Audi ETO KC által felajánlott dedikált labdát bocsátották árverésre Facebook oldalukon. A legmagasabb összeget ajánló licitáló számára a világklasszis Görbicz Anita adja át az aláírt labdát a Hufbau – Akker Kecskeméti NKSE – Győri Audi ETO KC mérkőzésen, 2017. december 30-án, a Messzi István Sportcsarnokban. A befolyt összegből az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány egy rászoruló családot támogat a téli fűtésben.

 

 

Tagokat vár a Kecsap

 

Szabóné Kis Éva, Koleszárikné Németh Beáta, Nagy Szilvia és Jónás Ágnes védőnők, valamint Kissné dr. Szabó-Kis Mária ügyvédnő egész évben ugyanolyan magas fordulatszámon serénykednek fáradhatatlanul, csupaszívvel, hogy szebbé, jobbá tegyék a kecskeméti, nehezebb körülmények közt élő családok mindennapjait. Idén a Magyar Családokért Díjjal méltatták munkájukat a Parlamentben. A kitüntetés nagyobb ismertséget, ezáltal új adományozókat is hozott az alapítványnak. A védőnői csapatnak szüksége is volt egy kis friss lendületre, ugyanis lelkes tagjuk, Tedd Tünde Alaszkába költözése óta nem volt zökkenőmentes a működésük. A következő év teendőlistáján ezért kiemelt helyen szerepel a tagtoborzás: sok szabadidővel rendelkező, szociálisan érzékeny, jól kommunikáló önkénteseket várnak a kecsaposok. Korhatár nincs, akár társadalmi munkaként középiskolások is jelentkezhetnek. Aki pedig a karácsonyi ajándékok stoppolásáról lemaradt, januárban lesz még lehetősége jótékonykodni, ígérik a kecsaposok!

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 19 december 2017 11:39
Értékelés:
(8 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449