TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ A Vadaskertben többségben vannak a hóimádók
16
2018 jan.

A Vadaskertben többségben vannak a hóimádók

 

Ma reggel, amikor felhúztuk a redőnyt, és meglepődve szemléltük a hópihék intenzív táncát, eszünkbe jutott, vajon az állatok mit szólnak mindehhez. Vajon kik csipkedték kíváncsian a friss, ropogós havat és kik szavaztak inkább a búvóhelyük kényelmes melegére a Kecskeméti Vadaskertben? Kiderítettük!

 

 

 

A struccok eleinte a házikójukból szemlélték a hópelyheket, aztán kíváncsian jöttek elő és nézegették a fehér környezetüket. Csipkedték a havat, mintha finom eleség lenne. Szemben a szibériai tigrisek vidám hempergőzésbe, bírkózásba kezdtek - ennek még hangot is adtak! Közben jókedvűen kóstolgatták a havat. Végre - tényleg - itt a kedvenc évszakuk, ráadásul havazással! A récék sűrű szárnycsattogtatással vízre szálltak, lubickoltak, a víztükör felett repkedtek, csőrükkel felszántva a vízfelületet. Hógolyó, a sarki róka különösen játékos kedvébe került, szaladgál, hempereg és bújócskát játszik az éppen arra sétálókkal. Szembeszomszédja, Turcsi, a törpemalac ugyancsak örömét leli a fehér szőnyeg turkálásában. Az alaszkaifarkas-pár boldogan és elégedetten olvad be a havas környezetbe, impozáns látványt nyújtva, de az oroszlánok is előszeretettel kergették egymást, birkóztak, szaladgáltak, szóval a szavannához szokott tappancsukat most nem féltették. A csacsik, a teve, a pónik fehér háttal állták a hóesést, hisz meleg bundájukban nem érezték a hideget. Az állatsimogatóban is vidám volt a hangulat, a nyolc kis kecskegida önfeledten szökdécselt a nagyok körül.

 

 

A lámák ellenben inkább a hőfüggöny mögül szemlélték a tájat, kényelmesen pihegtek a házikójukban, de az áttetsző hőfüggönyön keresztül kileshettük őket. A mókusmajmok kidugták az orrukat az ajtón, de gyorsan visszabújtak.

 

Ti melyik táborhoz csatlakoznátok? :) Mi a havat élvezőkhöz! 

 

Galéria:

 

Fotók: Kecskeméti Vadaskert

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 16 január 2018 19:07
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449