TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Talán Kecskeméten születik a következő világcég - milliós vállalkozói versenyben vetélkednek a tizenévesek
19
2018 jan.

Talán Kecskeméten születik a következő világcég - milliós vállalkozói versenyben vetélkednek a tizenévesek

 

Vállalkozást indítani tét nélkül, mentorok felügyelete mellett, sok segítséggel és tanulnivalóval? Ez bizonyára sokunk álma, de a kecskeméti középiskolásoknak maga a valóság. Ti pedig szavazhattok, melyik csapat szimpatikus számotokra. Ezzel ők is és ti is jól járhattok!

 

 

5letből Jövő!


Tavaly ősszel az AIPA (Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit) Kft. a város gazdaságfejlesztő cégeként hagyományteremtő jelleggel hívta életre az 5letből Jövő! elnevezésű, középiskolások számára meghirdetett játékos gazdasági vetélkedőt. A program a sikereket látva újraindult, a diákokat újból a vállalkozói lét megismerésétől az ötletgenerálás fogásain és a tervek részletes kidolgozásán át – többféle üzleti modellt megismertetve – egészen a piacra lépésig vezeti el. Az egyes mérföldkövek teljesítéséhez a versenyzők számára írásos szakmai anyagokat, mentori és szakértői segítséget biztosítanak. A már kész üzleti terveket kell a finisbe jutott 5 csapatnak bemutatnia a – szintén vállalkozókból álló - szakmai zsűrinek, akik mint potenciális tőkebefektetők mérlegelik és pontozzák majd a prezentációkat a március 12-ei döntőn. A győztes csapat pedig jutalma pedig egy millió forint, amit akár a virtuális cég megvalósítására is fordíthat.


CSAPATOS CSAPATÁS!


32 versenyben lévő csapattal jelenleg felénél tart a vetélkedő online fordulója. A csapatok ráadásul - az alapok elsajátítása után - most az egyik legizgalmasabb kihívással, az ötleteléssel néznek szembe, amelynek során össze kell gyűjteniük mindazokat az elképzeléseket, melyeket alkalmasnak tartanak arra, hogy a későbbiekben akár egy teljes céget építsenek fel rájuk.

Az 5letből jövő! játék egyik nagy előnye, hogy már menet közben is jutalmat kaphatnak mind a résztvevők, mind pedig, akik figyelemmel kísérik a versenyt. Útjára indult ugyanis a CSAPATOS CSAPATÁS nevű online nyereményjáték, ahol a csapatok mellett most a szavazók is értékes jutalmakat nyerhetnek! A résztvevőknek nincs más dolga, mint Facebook profiljukkal belépni az otletboljovo.hu/szavazas oldalon és végigböngészni a versenyben lévő csapatok fotóit, majd szavazni a legszimpatikusabbra.

A szavazók között január 25-én kisorsolásnak 5 db VOLT napijegyet. Ráadásul a legtöbb szavazatot begyűjtőket is egy feledhetetlen nyári fesztiválélményhez juttatják, hiszen a legnépszerűbb csapat tagjai is VOLT belépőket kapnak! Szavazzatok és csapassátok együtt a csapatokkal nyáron!


A mentorok között találjuk Csatos Erikát, a Nőnek lenni jó konferencia főszervezőjét, aki így korteskedik támogatottjai mellett:

“Az A-B-L-A-K csapat lányai szuper csajok, nagy lelkesedéssel, kreativitással! Most egy-egy szavazattal megmutathatjuk milyen erő van abban, amikor összefogunk egymásért! A Lányok már majdnem feladták, mert két csapat nagyon elhúzott előttük, de én ezt nem hagyhattam. Soha nem adjuk fel! Azóta 2 nap alatt közel 200 szavazatot gyűjtöttünk és a csajok teljes lázban égnek, a lelkesedésük ismét az egekben van és jobbnál-jobb ötleteik támadnak. Nagyon számítok Rátok!”

Szavazni itt tudtok.

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 19 január 2018 15:48
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449