TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Kecskeméti együttes A Dal 2018 válogatójában!
02
2018 febr.

Kecskeméti együttes A Dal 2018 válogatójában!Egy acélos hangú óvónéni, Besnyő Gabi és 4 zenész, Kiss Dániel (dob), Kiss József (gitár), Nagy Zsolt (basszusgitár), Schautek Bálint (Sampler) alkotja az ízig-vérig kecskeméti Nova Prospect zenekart, amely szombaton este 20.30-kor harcba száll Magyarország legjobb dala címért a Duna Tv műsorában.


Bár a Nova Prospect zenekar 2007. április 1-jén alakult, tagjai ezt cseppet sem szánták tréfának. Zenéikben az alapvető rock/metál stílust változatos zenei hatásokkal keverik, felhasználva például a drum'n'bass és a hiphop jegyeit. A zenekar jelenleg már a harmadik nagylemezén dolgozik.

 

Metál banda az oviban


A 10 éves kecskeméti metál zenekar a populáris Vigyázó című számával versenyez a válogatón, amihez a videóklipet a Széchenyi sétányi óvodában forgatták. Besnyő Gabi ugyanis ebben az oviban dolgozik óvodapedagógusként. Bár sokáig titkolta a „mellékállását”, most már nehéz lenne lepleznie : a gyerekek alig várják, hogy viszontlássák az óvónénit és a fiúkat a képernyőn. Nem ez az egyetlen kötődés a gyermekekhez, a szöveget Schautek Bálint szintetizátoros, egy 2 éves kislány apukájának dilemmái hívták életre: félteni és védeni vagy hagyni tanulni a hibáiból? A dal zenéjét Kiss József szerezte.

Szombaton 20.30-tól irány a Duna TV!


A Dal 3. előválogatójában szerepel majd a kibővített Nova Prospect, az 5 fős alapfelálláson túl Diószegi Kiki és Radó Éden vokállal erősíti majd a zenekar teljesítményét. - Egy vidéki underground zenekar életében hatalmas lehetőség ebben a műsorban az első harminc között szerepelni. Ami utána következik, az már ajándék nekünk – mesélte Kiss József.

 

 

Hogyan szavazhatsz rájuk?

Sms-ben, A Dal weboldalán keresztül, illetve A Dal applikációjával! Töltsd le innen:


Nova Prospect élőben


Élőben február 17-én láthatjuk őket a TEKÁ-ban, és remélhetőleg a tavalyi koncertek után idén is visszatérnek a Fő térre.


Addig is hallgasd meg élőben a dalt a cikk végén!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 02 február 2018 17:32
Értékelés:
(4 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449