TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ A vagány kecskeméti család összeszedett egy rakás szemetet

13
2018 febr.

A vagány kecskeméti család összeszedett egy rakás szemetet

 

Példaértékű családi szemétszedésre vállalkozott egy család Kecskeméten: mellébeszélés helyett kesztyűt és zsákot ragadtak, kimentek a kiszemelt területre dacolva a téli zimankóval, és megtisztították az erdőt az illegálisan elhelyezett hulladéktól. 

 

 

A csipet-csapat beszámolója:

"Kecskemét Katonatelep nevezetű kertvárosi része különösen kellemes hangulatú, mivel számos erdősáv tarkítja a sínek és a közeli főút mentén. Ezek azonban sajnálatos módon nemcsak a természetben gyönyörködő emberek tekintetét vonzzák, hanem a gerinctelen szemetelőket is.

Az erdők jótékony sűrűje megfelelő terület számukra nemcsak a kommunális hulladék, hanem akár megunt műszaki cikkek helytakarékos tárolására is. Így lehet, hogy az erdőt lakó mókusok és madarak akár tévét is nézhetnek, vagy egy dísztárcsából csipegethetik a reggeli harmatot, miután megdörgölőztek egy használt pelenkában.

A télire levetkőzött erdő láttatni engedte ezeket az elrejtett 'ajándékokat', melyeket a katonatelepiek fényképeken megosztottak egymással az interneten. Innen indult a szerveződés, hogy az egyik szemétkupacot és a környező erdőterületet átfésüljék azok, akiknek kedvük és idejük van rá ezen a szombaton. Így gyűltünk össze néhányan, és töltöttük szemétszedéssel a délelőtt egy részét.

Döbbenet volt látni, hogy rövid idő alatt hány zsák telt meg hulladékkal, amely jó hír, mert ennyivel is tisztább lett a környezetünk, de rossz hír is egyben, mert előrevetíti, hogy komoly összefogásra van szükség az egész városrész rendbetételére. Megegyezés született, hogy márciussal bezárólag igyekszünk összehozni egy össznépi takarítást és szemétszedést, mielőtt a kizöldellő természet újra be- és eltakarja a settenkedő éjszakai látogatók aknáit és halmait. Erről is igyekszünk Titeket tájékoztatni majd!"

Forrás: Hulladékvadász

 

Nemrég írtunk mi is arról, hogy kérik a kecskeméti lakosságot, aki illegálisan elhelyezett hulladékra bukkan, azonnal tegyen bejelentést a Városrendészetnél, a 06/20/621-5599-es telefonszámon! Íme a részletes felhívás.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449