TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Szombat este sötétbe borulhat egész Kecskemét!

23
2018 márc.

Szombat este sötétbe borulhat egész Kecskemét!

Fotó: Kovács László foto.designest.hu Fotó: Kovács László foto.designest.hu

 

Városunk közvilágítása az utóbbi időben a Facebookon, a kávézókban, de még a családi ebédeknél is beszédtéma lett. Most más aspektusból beszélhetünk Kecskemét fényeiről: egy órára váljunk meg minden felesleges világítástól, hogy lassítsunk kicsit Földünk sebesen ketyegő óráján! A szervezők a Föld Órája mellett két másik kihívással, feladattal is készülnek a környezettudatos embereknek.

 

WWF Föld Órája 2018

 

Helyszín: az otthonod

Időpont: 2018. március 24., 20.30

 

A WWF Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

 

Az első kihívás

 

"Kapcsolódj a Földhöz!"

 

2018-ban új irányt vesz a Föld Órája, ezzel együtt pedig az üzenet is: "Kapcsolódj a Földhöz!" - szól a mottó, a fókuszban pedig bolygónk biológiai sokféleségének megőrzése áll, valamint az, hogy vegyük észre és védjük saját környezetünket, vegyünk részt annak egészséges működésében.

A Föld Órája alkalmából a WWF Magyarország idén egy izgalmas feladattal készült: a wifi-jel, a kapcsolódás szimbóluma, egyes elemei olyan, bárki számára teljesíthető kihívásokat rejtenek, amelyekkel hozzájárulhatunk a fenntartható élethez, ezáltal pedig környezetünk megóvásához.

Első lépésként arra kérnek, csatlakozz a Föld Órájához, és március 24-én 20:30-kor egy órára kapcsold le a villanyt. Ezt követi még három kihívás, amelyekről hétről hétre lerántják a leplet a foldoraja.hu weboldalon, valamint a WWF Magyarország Facebook oldalán.

 

A 2017-es Föld Órája számokban:

  • 187 csatlakozott ország
  • több mint 3100 híres műemlék, épület világítását kapcsolták le
  • több mint 3 és fél milliárd hashtag
  • több mint 18 ezer ember ajánlotta fel a Facebook üzenőfalát a kezdeményezésnek, így 12 millió emberhez jutott el a Föld Órája


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 23 március 2018 13:36
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449