TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Közösségi kert nyílik a Széchenyivárosban - kiskertészek kerestetnek
27
2018 márc.

Közösségi kert nyílik a Széchenyivárosban - kiskertészek kerestetnek

 

Micsoda hír dobta fel unalmasnak és szürkének induló napunkat! A széchenyivárosi panelosok álma teljesül: már idén tavasszal közösségi kertben nevelhetnek saját növényeket! Áprilisban szeretnék átadni a Fáklya utca és Szentgyörgy Albert utca között kialakított kertet, amely közvetlenül a Baptista Templom mögött helyezkedik el. 

A Széchenyivárosért Egyesület gondozásában kialakított területen kertészkedési lehetőséget biztosítanak a városrészben élők számára. Elsősorban a közösségi kerthez közel élő érdeklődő családok, nyugdíjasok jelentkezésére számítanak.

A közösségi kert területét egyenlő parcellákra osztják, ahol a helybéliek kertészkedhetnek. Ingyenesen megkapják a jelentkezők a területet, csak arra kell vállalkozzanak, hogy a saját kis parcellájukat ápolják, gondozzák. A kertészkedéshez nem csak területet, de első alkalommal eszközöket is fog biztosítani az Egyesület. A kert bekerített, locsolási lehetőséggel ellátott közösségi kert lesz.

A nagy érdeklődésre való tekintettel minden kertészkedni vágyót arra biztatnak, hogy mihamarabb jelentkezzenek az alábbi elérhetőségeken, hogy lefoglalhassák a parcellájukat!

Jelentkezési határidő: folyamatos, ameddig van szabad parcella

Jelentkezés módja és feltétele:

Írásban kell jelentkezni az alábbi tartalmi elemekkel:

  • Név
  • Lakcím
  • Elérhetőség
  • Munkahely
  • Családtagok száma


Minden kiskertésszel az Egyesület a művelésre vonatkozó megállapodást köt.

Jelentkezni az alábbi címeken lehet:

  • Kósa Szilvia, az egyesület munkatársa (Tel: 20/228 3315 email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
  • Szöllősi Balázs, az egyesület elnöke (Tel: 30/316 4267 email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Posta cím: 6000 Kecskemét, Kós Károly u. 24.)

 

A Hunyadivárosban már bejáratott a közösségi kertészkedés

Zöldülő környezet, vegyszermentesen megtermelt zöldség, gyümölcs, közösségi életérzés, kalandtúra gyerekeknek - valahogy így foglalhatnánk össze a Hunyadivárosi Közösségi Kert, röviden HUKK lényegét. Szilberhornné Csilla az erkélyen termesztett paradicsomtól jutott el az 1000 nm-es közösségi kertig.


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 27 március 2018 10:55
Értékelés:
(9 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449