TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Jövő héten általános iskolai beiratkozás Kecskeméten!
04
2018 ápr.

Jövő héten általános iskolai beiratkozás Kecskeméten!

 

Múltkor még arról írtunk, milyen óriási dilemma egy szülő számára eldönteni, menjen-e iskolába már a gyermeke vagy maradjon még egy évet az oviban. Mi egy kecskeméti fejlesztőpedagógus segítségét kértük, aki elmondta, hogyan mérhetjük fel saját gyermekünk iskolaérettségét. Reméljük, azóta sikerült a kecskeméti szülőknek megrágni a kérdést, ugyanis már csak alig néhány nap maradt a beiratkozásig!

 

A beiratkozás időpontját a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala a járás valamennyi településére egységesen határozta meg, tehát a beiratkozás a Kecskeméti Járás összes általános iskolájában ezekben az időpontokban lehetséges:

 • 2018. április 12. napján 8-19 óráig (csütörtök)
 • 2018. április 13. napján 8-19 óráig (péntek)

A szülő, gondviselő köteles beíratni gyermekét abba az általános iskolába, amelynek körzetébe lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye alapján tartozik – a kötelező felvételt biztosító iskolába -, illetve a választott intézménybe.

 

A beíratáshoz szükség van:

 • a szülők (gondviselő) személyazonosító igazolványára,
 • a szülők (gondviselő) lakcímét igazoló hatósági igazolványra,
 • a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és a lakcímet igazoló hatósági igazolványra (lakcímkártya)
 • az iskolaérettségi igazolásra, (óvodai szakvélemény, vagy a Szakértői Bizottság szakértői véleménye az iskolaérettségről, sajátos nevelési igény megállapításáról)

Az iskola a gyermek születési anyakönyvi kivonatát is kérheti. Célszerű beíratáskor a gyermekre vonatkozó (esetleges betegségeit igazoló, illetve különleges gondozásra, gondoskodásra jogosító igazolás) dokumentumokat is bemutatni.

 

Az általános iskola a felvételi körzetében lakóhellyel rendelkező tanköteles tanulót köteles felvenni. A felvételről az iskolák 2018. május 3-ig kötelesek dönteni, és azt követően a szülőket értesíteni.
A felvételi kérelem elutasítása esetén a szülők felülbírálati kérelemmel élhetnek. A felülbírálati kérelmet a felvételt elutasító - intézmény igazgatójának kell benyújtani:

 • az állami fenntartású iskola esetében: az illetékes Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatójának, 
 • a nem állami fenntartású intézmény esetében: az intézmény fenntartójának címezve,
 • az értesítés kézhezvételét követő 15 napos határidőn belül.

Amennyiben az elutasító döntés jogerőre emelkedik, az azt követően öt napon belül a szülő köteles gyermekét a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára beíratni.

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 04 április 2018 14:40
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449