TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Biogazdálkodó hölgy megosztaná: bérelj konyhakertet Kecskemét közelében!
06
2018 ápr.

Biogazdálkodó hölgy megosztaná: bérelj konyhakertet Kecskemét közelében!

 

Aki kertészkedett már valaha, bizonyára tudja jól, mennyivel édesebb a paradicsom és ízesebb bármilyen zöldség, gyümölcs, ha magunk gondoztuk és szüreteltük. Kecskeméten immár több közösségi kert kínál lehetőséget a társasházban lakóknak, hogy hódoljanak a növénytermesztés örömeinek és finomságainak. Emellett mostantól bérelhetünk is kertet a közelben.

 

Termeld meg magadnak vagy családodnak egészségesen és vegyszermentesen az éves zöldségeket! Nincs hol? Most már ez sem adadályozhat meg, hogy ásót, kapát, kannát ragadj és elültesd kedvenc zöldségeid, gyümölcseid, fűszernövényeid, a Tanyasi Kosár kertészetében ugyanis konyhakertet bérelhetünk.

Trecskó Mónika, a Tanyasi Kosár megálmodója és kivitelezője a tanyasi világban felnőve, szinte az anyatejjel szívta magába a növénytermesztés fortélyait és szeretetét. Tanulmányait is ebben az irányban végezte, s bár először nem akart ezzel foglalkozni, mégis visszahúzta a szíve erre az útra, így most már 3 éve önállóan gazdálkodik őstermelőként - öko-, bio- és permakulturális gazdálkodást folytat. Különleges zöldségekkel kísérletezik, gyógynövényeket szárít, lekvárt főz - mindezt nagy szeretettel, kreativitással és odaadással. Mónika szeretné, ha ezt más is megtapasztalná, ezért döntött úgy, hogy kb. 15 parcellát másoknak ajánl fel birtokán. Nem titkolt szándéka a közösségépítés, a családok összehozása, mert mint tapasztalta, külföldön ez immár nagy népszerűségnek örvendő hobbi, időtöltés, boldog lenne, ha hazánkban sem lenne másképp. Bízik benne, hogy mások számára is értéket ad a saját kézzel gondozott, vegyszermentes növények termesztése.

 

Ezt kell tudnod a kertbérlésről:

  • A Kecskeméttől 10 km-re (az 54-es főút közelében, Jakabszállás irányában) lévő, ökológiai gazdálkodással fenntartott kertészet 50 négyzetméteres konyhakerti parcellákat ad bérbe, ami kényelmesen elegendő egy négytagú család vagy baráti közösség részére.
  • A konyhakertek egy évre bérelhetők, a bérleti díj egy szezonra 25000 Ft. Ez az összeg tartalmazza a kert bérlését, induló magkészletet, igény szerinti palántákat, öntözési lehetőséget, komposzthasználatot és szakmai előadást, tanácsadást.
  • Jelentkezni a konyhakertek bérlésére 2018. április 17-ig lehet a Tanyasi kosár honlapján üzenetben vagy telefonon a 0630/6422-217-es számon.


“Idővel rá fogsz jönni, micsoda hatalmas, felülmúlhatatlan élmény, hogy végre egy élőlény, amelyik nem beszél, ám meghálálja gondoskodó bizalmadat: új hajtást hoz, virágzik neked." - vallja Keresztury Tibor József Attila-díjas író. Egyetértünk: a kertészkedés sokkal többről szól, mint hogy élelmiszert termesztünk magunknak - hobbi, énidő, hasznos kikapcsolódás, testmozgás. Vigyázat, könnyen szerelembe eshetünk vele!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 07 április 2018 19:53
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449