TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Kisvárosi kertészek, tiétek a terep a széchenyivárosi közösségi kertben
06
2018 ápr.

Kisvárosi kertészek, tiétek a terep a széchenyivárosi közösségi kertben

Április közepétől indulhat a veteményezés Kecskemét újonnan átadott közösségi kertjében. A környékbeli városlakók 51 darab 20 nm-es parcellán osztoznak majd az önkormányzat által biztosított területen a Széchenyivárosban, és termelhetik meg maguknak a zöldségeket, gyümölcsöket.

 

A Fáklya utca és a Szentgyörgyi Albert utca közötti elvadult, szemetes terület igencsak átváltozott az elmúlt hetekben. A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. szakemberi megtisztították a helyet, hogy alkalmas legyen közösségi kertnek. A kerti munkálatok megkezdéséhez már csak a vízbekötés hiányzik, de a napokban az is elkészül.

A kert működését a Széchenyivárosért Egyesület felügyeli, mely igény szerint a későbbiekben szerszámokat, vetőmagokat is biztosít majd a jelentkezőknek. Jótanácsokért szintén fordulhatnak hozzájuk a kevésbé rutinos gazdák, ha például meggyűlik a bajuk a homokos alföldi talajjal vagy dilemmáznak, mi kerüljön a kis konyhakertbe.

 

 

Bár sokan jelentkeztek kisvárosi kertésznek, azért néhány parcella még keresi a gazdáját. Íme, hogyan igényelhettek saját földterületet, ha kedvet kaptatok.

Az eseményen jelen volt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony is, aki örömmel üdvözölné a vállalkozó kedvű kertészkedők jelentkezését és a további közösségi kertek alapítását a városban.

 

 

A közösségi kertek Nyugat-Európában és Budapesten szép számmal adnak helyet társasági eseményeknek, közös sütögetéseknek, bízunk benne, hogy a kert a széchenyivárosi kiskertészeket is összehozza majd a kapáláson és locsoláson túl, és illatos, színes, pezsgő élettérré alakul a jelenleg még kopár terület. A bekerített parcellák előtt lenne tere a közösségi eseményeknek, a városrész önkormányzati képviselője, Engert Jakabné várja az ezzel kapcsolatos javaslatokat, ötleteket.

A péntek délutáni megnyitóra természetesen ellátogattak a leendő kerttulajdonosok is. Némethné Molnár Anna és férje elárulták nekünk, az erkélyükön már komoly gazdálkodást folytatnak kereteikhez mérten. A paradicsomon, paprikán és a fűszernövényeken nem is lepődtünk meg, no de a balkonon nevelt málnabokor és cseresznyefa meglehetősen extrém vállalkozásnak tűnik. Az új “birtokon” zöldborsót termesztenek majd.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 07 április 2018 14:58
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449